DÅRLIG SKOLEGÅRD: Utenomhusområdet rundt Vennesla ungdomsskole er en egen sak. En ny svømmehall vil stjele deler av skolens areal, som i dag ikke er tilfredsstillende. Skolegården er liten og uten aktiviserende tilbud for elevene. Foto: Frode Lindblom
MÅ BYGGES INNE: Vennesla kommune pålegges å bygge en egen bod for søppeldunkene som står i skolegården. Foto: Frode Lindblom

VENNESLA: — Jeg er redd vi kommer til å tape denne saken. Vi har ikke kun et prekært behov for flere klasserom til undervisning og arbeidsrom til ansatte, men også et bedre uteområde, som i dag er til å gråte av. Det er både lite og pasifiserende, sier Tellefsen. Han ønsker balløkke, et klatreapparat og tilbud til skatere.

- Skole viktigere enn svømmehall

— Hvis det blir et flertall for svømmehall, er jeg redd det ikke vil være råd til skolen, som vi mener er viktigst, sier politiker Bernt Slettedal (H).

Utbygging av ungdomsskolen inngår som en del av det planlagte svømmehallprosjektet, som har blitt 24 millioner dyrere. Med en ny ramme på 95 millioner, sier rådmannen at politikerne må velge mellom skole eller ny svømmehall. Tirsdag skal saken opp i plan- og økonomiutvalget – ni dager før budsjettet legges fram.

Foreldreutvalget reagerer

Budsjettkameratene Ap, KrF og Sp holder på valgløftet om ny svømmehall.

— Jeg kan nesten ikke forstå at det er et alternativ å ta ut skoledelen i prosjektet. I tillegg har skolen et uteområde som rett og slett ikke ser ut. Det er veldig dårlig og har kun asfalt, sier leder av foreldreutvalget, Oddbjørn Ånonsen.

— Behovet for å gjøre noe med skolen har ligget der noen år. Derfor ble prosjektet slått sammen med Venneslahallen og svømmehallen, forteller leder av byggekomiteen, Oddvar Steinsland.

- Skolens behov er større

Eivind Tellefsen mener de 19 millionene langt fra dekker skolens reelle behov.

— For de millionene får vi en ny fløy med fem klasserom og tilhørende grupperom. Det trengs et enda større løft. Med flere lærere neste år må vi ha flere arbeidsrom, mens spesialrommene i kunst og håndverk og naturfag er fra 1965, sier Tellefsen.

Stor og umoderne skole

— Rådmannen mener det bør vurderes en mindre utbygging av skolen. Hva tenker du om det?

— En kjedelig situasjon for oss. Vi føler vi blir skjøvet på igjen. Vennesla ungdomsskole fortjener fremfor alt et løft. Vi er over 480 elever fordelt på 17 klasser og totalt 75 ansatte. Elevene som kommer til oss fortjener en bedre og mer moderne skole, mener rektoren på Vennesla ungdomsskole.