Grått og hvitt: Kristin har en forkjærlighet for grått og hvitt, noe som også kommer til syne når det gjelder interiøret. Hun mikser gjerne røff betong mot interiørdetaljer i tre. Foto: Torstein en
Kristin og John Kåre ønsket seg to forskjellige bad, og valgte derfor en mørkere variant på hovedbadet. Mosaikkflisene på gulvet er valgt for å tilpasse seg de nye Foto: Torstein en
Soverom: Gråtoner og sarte detaljer gir soverommet et rolig uttrykk. Foto: Torstein en
Gjestebad: På gjestebadet i første etasje har Kristin og Jon Kåre valgt lyse jordfarger i kombinasjon med innreding i drivved. Foto: Torstein en
Gangen: Alt kan ikke være på plass bare få uker etter innflytting. Avlastningsstativ fungerer fint som garderobe. - I alle fall fram til jeg får de gamle garderobeskapene i stål, forklarer Kristin. Foto: Torstein en
Familiens hjem: Huset ligger i Søgne, i et barnevennlig nybyggerstrøk ikke langt fra Tangvall. Foto: Torstein en
kristin helgeland 10.jpg Foto: Torstein en
helgeland.jpg Foto: Torstein en

SØGNE : Kristin Helgeland og John Kåre Pettersen tenkte muligheter da den gamle eneboligen på den digre tomten i Søgne kom for salg. Etter en kjapp tur til kommunen for å sjekke ut muligheten for å skille ut en tomt, var kjøpet en realitet.

— Vi fikk nærmest klarsignal fra kommunen med en gang om at det var mulig å skille ut tomt, og bygge et nytt hus på eiendommen, sier Kristin. Og når Ingen av naboene hadde innvendinger fikk de klarsignal til å bygge. Den gamle eneboligen ble solgt, mens Kristin og Jon Kåre bygde drømmehuset. Det andre på bare to år.

— Det har blitt en del bygging og flytting de to siste årene ja. Men nå er planen at vi skal bo her en stund, sier Kristin.

Ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Samlingspunkt: Spisebordet har fått plass i forlengelsen av kjøkkenet, og er et selvsagt samlingspunkt for familien. Foto: Torstein en

På utsiden ser eneboligen ganske alminnelig ut, men desto større blir overraskelsen når du trer inn i hjemmet til Kristin og samboer John Kåre, der er ingenting overlatt til tilfeldighetene.Det første som møter gjester som kommer inn døren, er det røffe sementgulvet paret har valgt i hele første etasje. Maxit design floor som gulvet heter, er ferdig gulvflate laget av gjennomfarget, sementbasert avrettingsmasse.

Drømmerom: Lukas (2) har fått husets største rom. Her elsker toåringen å leke, og vil helst leke med noen på rommet sitt hele tiden. Foto: Torstein en

— Så har vi bare lakket gulvet i tre omganger, for å få en blank overflate, forklarer Kristin.

Lært av feilene

Etter å ha bygd hus nesten sammenhengende i to år, er det ingen tvil om at paret har lært en hel masse.

kristin helgeland 25.jpg Foto: Torstein en

— Så denne gangen har jeg tatt med meg alle de tingene jeg var fornøyd med i det andre huset, og gjort endringer der jeg ikke var helt fornøyd, forteller Kristin, som faktisk har tegnet huset helt på egenhånd.- Jeg elsker å holde på med sånn, så jeg har tegnet alt, men fått hjelp av en arkitekt til å få alt inn riktig målestokk, forteller hun.

kristin helgeland 22.jpg Foto: Torstein en

Kristin har brukte mange timer foran dataskjermen for å finne inspirasjon. Hun har klippet og limt det beste fra ulike hustyper, før hun landet på det som i dag er blitt en funksjonell, og ikke minst moderne enebolig på 180 kvadrat. Aller helst ville Kristin hatt en skikkelig funkisbolig med flatt tak, men da måtte samboer John Kåre gripe inn.— Det er jo ikke alt som lar seg gjøre. Huset skal jo liksom passe inn i nabolaget, så vi hadde visse retningslinjer vi måtte følge. Men det er ikke alltid like lett for damer å skjønne, sier Jon Kåre og ler.

kristin helgeland 5.jpg Foto: Torstein en

Større tomtDet var ønske om større tomt, mer boltreplass, og ikke minst et barnevennlig nabolag som gjorde at familien på tre valgte å bygge på nytt knappe to år etter at de allerede hadde flyttet i en splitter ny tomannsbolig.

kristin helgeland 18.jpg Foto: Torstein en

— Vi ville at Lukas skulle ha masse barn rundt seg, og også ha muligheten til å leke rundt huset vårt. Det hadde vi ikke på den andre plassen, forklarer Kristin.Kjøkken og gulv var noe av det første Kristin hadde klart i hodet sitt når nytt hus skulle bygges. Kjøkkenet skulle være praktisk, ha godt med skapplass samtidig som det ikke skulle være for stramt.

Tilpasset behovene

— Jeg har ikke skaper på en hel vegg sånn som mange har, men har fått litt plass på toppen, slik at jeg kan ha noen ting stående fremme, forklarer Kristin.

Kristin og John Kåre hadde bestemt seg for at det nye huset måtte tilpasses deres behov, og ikke de som måtte tilpasses huset. Det innebar blant annet at det ville samle alle soverommene i en etasje, ha et stort og funksjonelt bad som også var barnevennlig.

Kristin har valgt å holde alt av vegger i lyse toner som grått og hvit, og bruker heller litt kontraster i innredningen.

— Stilen min har ikke endret seg noe særlig de siste årene. Jeg liker det enkle og funksjonelle, men i forhold til tidligere har jeg kanskje våget litt mer med dette huset, sier Kristin, og tenker blant annet på den ene kjøkkenveggen hvor hun har valgt å tapetsere med drivved tapet.