KRISTIANSAND: Første runde av nominasjonsprosessen i Vest-Agder KrF er ferdig og den viser at fylkesleder Hans Fredrik Grøvan har mest støtte i lokallagene og KrFU. Av 17 høringsinstanser har 15 levert inn listeforlag, og av disse 15 har 11 levert inn med prioritering.

Og der får altså Grøvan åtte topplasser, Eriksen to og det siste lokallaget har prioritert varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen på topp. Han ønsker som kjent ikke å stå på listen.

Slik har de 15 høringsinstansene vurdert de fire toppkandidatene:

Hans Fredrik Grøvan:

Foreslått 13 ganger.

8 førsteplasser

1 andreplass

Foreslått på 4 uprioriterte lister

Dagrun Eriksen:

Foreslått 9 ganger

2 førstesplasser

2 andreplasser

1 tredeplass

Foreslått på 4 uprioriterte lister

Torhild Bransdal:

Foreslått 10 ganger

1 andreplass

2 tredeplasser

3 fjerdeplasser

Foreslått på 4 uprioriterte lister

Per Sverre Kvinlaug:

Foreslått 9 ganger

2 andreplasser

3 tredjeplasser

1 fjerdeplass

Foreslått på 3 uprioriterte lister

Ikke avgjort

— Ingen ting er avgjort understreker leder av nominasjonskomiteen Ivar Lindal. - Nå trekkes medlemsmøtene inn i alle lokallag, og de kan være av en annen oppfatning enn styrene, eller medlemsmøtene som uttalte seg til runde en.

Dermed ligger den an til en tøff kamp mellom Grøvan og Eriksen i ukene som kommer. Nå skal lokallagene prioritere og etter runde to kan bilde av hvem som kommer seirende ut av denne duellen være klarere.

På selve nominasjonsmøtet 16. november faller den endelige avgjørelsen. Der stiller lokallagene med stemmerett fordelt etter stemmetall på KrF i kommunen ved sist stortingsvalg. Kristiansand alene har 20 av 65 stemmer på nominasjonsmøtet, Vennesla, Mandal og Lyngdal er andre store delegasjoner med 17 stemmer til sammen.

— Det er ikke sikkert alle lokallag binder sine mandater til en kandidat, så her kan spenningen holde seg helt til det avgjørende møtet, sier Lindal. Så selv om lokallaget i en kommune går for en av kandidatene, kan delegatene fra samme kommune stemme på en annen kandidat.