I tillegg til forslaget om å slå sammen Cultiva og Sørlandets kompetansefond, skal styret vurdere et forslag om å be Kristiansand kommune spytte inn 66 millioner kroner i bufferkapital i stiftelsen. Men dette forslaget avvises blankt fra lederne i koalisjonspartiene i Kristiansand.

– Vi har et lånetak på 5,3 milliarder kroner, det taket er nådd. Dette forslaget kan bare avfeies med en gang, sier Tor S. Utsogn, gruppeleder i Frp Kristiansand.

Også Hans Otto Lund i Høyre og Jørgen Kristiansen i KrF avviser at kommunen har penger å dele ut. Kristiansen er for øvrig både styremedlem i Cultiva og medlem i rådsforsamlingen i Sørlandets kompetansefond.

– Jeg kan ikke se hvor de pengene skal komme fra. Når det er sagt, er jeg heller ikke særlig begeistret for ideen om å slå sammen de to stiftelsene, de operer jo med ulike nedslagsfelt, sier Kristiansen, og understreker at han først og fremst uttaler seg som bystyrepolitiker.

Cultiva-direktør Erling Valvik presiserer at et siste forslag, om å redusere stiftelseskapitalen i Cultiva og eventuelt endre vedtektene for å øke bufferkapitalen, ser ut til å være det mest realistiske.

– Fusjon er åpenbart en langsiktig løsning. Etter min mening vil forslaget om redusert grunnkapital og økt bufferkapital gi Cultiva det armslaget som trengs, og slik jeg ser det vil det kunne bli realisert i løpet av neste år. Vi har hatt en dialog med stiftelsestilsynet om det. De er beredt på et møte, men vi kan ikke forskuttere noe, sier Erling Valvik, administrerende direktør i Cultiva.