KRISTIANSAND: Tre av jentene sendte nakenbilder og seksualiserte bilder til mannen enten på mobiltelefon eller via webkamera på internett. To av jentene var 14 år. Den tredje var 15 år.

En da 17 år gammel jente hadde seksuell omgang med mannen mot betaling.

Overgrepene skjedde fra forsommeren i fjor til utpå høsten.

Mobiltelefonpenger

Kontakten med de tre yngste jentene ble etablert via det daværende nettsamfunnet Nettby. Kort tid etter at han hadde etablert kontakt med den ene 14-åringen spurte jenta etter sigaretter, noe hun fikk. Senere fikk jenta også sprit av mannen. Da hun manglet penger på mobiltelefonen, fikk hun 2000 kroner. Mannen forledet jenta til å ta seksualiserte bilder av seg selv som ble videresendt på mobiltelefon.

Den andre 14-åringen fikk også 2000 kroner til sitt mobiltelefonabonnement, etter at de hadde møtt hverandre på Nettby. Manne forledet også denne jenta til å sende bilder med seksualisert innhold, og han fikk henne til å vise seg fram naken på webkamera.

Mannen etablerte også via Nettby kontakt med en jente på 15 år. Etter hvert kom det 2000 kroner til mobiltelefonen mot at det ble sendt seksualiserte bilder i retur.

Ba om gjenytelser

I kontakten med de to yngste spurte mannen i 30-årene om «han kunne få noe for det» hvis han sendte penger til mobiltelefonkort. Det var da jentene sendte bilder og viste seg fram på webkamera.

Den da 17 år gamle jenta, som har hatt seksuell omgang med mannen, fikk 1100 kroner og flere pakker sigaretter for to tilfeller av sex. Det straffbare i forholdet til denne jenta er at mannen skaffet seg sex med en som er under 18 år mot betaling.

Den domfelte mannen har tilstått forholdene, og han er dømt til betinget fengsel i 120 dager. Bakgrunnen for at reaksjonen ble betinget fengsel var at politiet utviste sendrektighet, slik at saken ble liggende et halvt år hos politiet uten av det skjedde noe. I tillegg har tilståelsen og familiemessige forhold vært avgjørende for at retten valgte å gi en betinget reaksjon.

I dommen fra Kristiansand tingrett heter det at mannen planmessig og mot vederlag har utnyttet ungdom som er i sin mest sårbare alder. «De fornærmede er i en fase av livet hvor de har et særlig krav på beskyttelse mot å bli seksuelt utnyttet av voksne», skriver tingrettsdommer Marit Thorvaldsen i dommen.