FRIVILLIGHETSPRISEN: På vegne av omviserne på Arkivet ble Tor Hultmann tildelt Kristiansand kommunes frivillighetspris 2011 av ordfører Arvid Grundekjøn i Domkirken søndag kveld. Foto: Jon Anders Skau
HEDRET: Brit Stenbro fikk kunstverk av ordfører Arvid Grundekjøn for sin innsats med Amatørens Årlige i 32 år. Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND: — De gjør en eneststående innsats, sa ordfører Arvid Grundekjøn til den store forsamlingen da han delte ut prisen under Kristiansand-korenes årlige adventskonsert, som i år ble arrangert at Kristiansand Haandverker Sangforening.

— Disse pensjonistene bruker store deler av sin fritid på å formidle historiene fra krigen og vise rundt ungdom og voksne i Gestapokjelleren. Hvert år får 6000 elever uvurderlig kunnskap og levende historieundervisning, sa ordføreren.

Ba om mer

Tor Hultmann tok i mot prisen på vegne av omviserne, og han takket med følgende ord:

— På T-skjorten min står det "Større rom for menneskeverd". Det er vårt mål. Men nå håper jeg kommunen også kan kvittere med å gi oss større fysiske rom. Vi trenger utvidelse av Arkivet, sa han.

Det ble også delt ut kunstverk av Per Fronth til to av Kristiansands største ildsjeler.

Anne Hilde Carlsen Nguyen har gått natteravn i over 20 år - nesten hver helg. Hun gjør også en formidabel innsats ved Hellemyr og Tinnheia Fritidssenter, og er kjent for at hjemmet hennes alltid er åpent for ungdom.

Brit Stenbro fikk heder for at hun i 32 år har vært primus motor for den store utstillingen Amatørenes Årlige, hvor amatørkunstnere og brukskunstnere møtes for å vise seg fram - og få inspirasjon - på Festningen.

Hyllet frivilligheten

— I disse budsjettider er vi politikere uenige om mye. Men ett er vi skjønt enige om: Det frivillige arbeidet i Kristiansand er enormt stort og fantastisk imponerende. All verdens oljemilliarder kan aldri erstatte den enorme kraften som ligger i enkeltmenneskers engasjement for andre, sa ordføreren.