KRISTIANSAND: Det var uro på barnevernsinstitusjonen St. Hansgården 4. mai i år. En av de unge beboerne hadde fått "husarrest", og en annen beboer involverte seg i dette spørsmålet og ville inn på rommet til han som hadde fått "bevegelsesrestriksjoner". Da to ansatte skulle geleide gutten vekk, trakk han fram en kniv. Den ene ansatte ble deretter truet med kniven, som ble holdt hevet over hodet klar til hugg. Gutten ville at de ansatte skulle åpne ytterdøren, slik at begge kunne forlate institusjonen.

Guttene stakk av gårde, og da de senere på dagen returnerte til institusjonen, ble de nektet å komme inn. Samtidig ble politiet tilkalt, fordi det var kommet knivtrusler tidligere på dagen.

En polititjenestemann med hund ankom stedet. Gutten som hadde fått "husarrest" stakk først av. Dernest løp 16-åringen, men ble innhentet av politimannen med hund. Ifølge en dom fra Kristiansand tingrett skal 16-åringen da ha sagt til politimannen at "jeg skjønner ikke at du vil utsette deg for dette, sette ditt liv i fare for å ta meg, har jeg en pistol kommer jeg til å skyte deg og har jeg en kniv så skal jeg stikke deg".

Politimannen beordret gutten til å stoppe, men han ville ikke det. Det oppsto basketak mellom politimannen og gutten, før hunden ble sluppet da politimannen opplevde det slik at gutten ville slå ham med jernstanga. Hunden angrep 16-åringen. Da slo tiltalte hunden med stor kraft i hoderegionen med jernstanga. Politihunden angrep deretter gutten i den andre armen, før 16-åringen ble overmannet av politimannen.

Retten har dømt gutten for truslene mot ansatte på St. Hansgården, og for å ha forhindret politiet i å utføre jobben sin, og truet politimannen.

Den domfelte er ifølge domstolen inne i en god rehabiliteringsfase på en annen institusjon. Retten har derfor funnet at samfunnsstraff i 70 timer er en passende reaksjon.