ARENDAL: Hovedrednigssentralen på Sola fikk lørdag formiddag en telefon fra nummeropplysningen 1881. En havarist hadde ringt dem og fortalt at seilbåten hans holdt på å gå ned sør for øya Jomfruland utenfor Kragerø. Det var to personer i den 50 fot store båten, skriver Aftenposten.no.

Her sleper redningsskøyta RS "Inge Steensland" seilbåten inn mot land. Foto: RS "Inge Steensland" / Redningsselskapet i Agder

— Den hadde tatt inn vann og de hadde problemer med å lense vannet, forteller Bjørn Jarle Aamlid ved Hovedredningssentralen på Sola.Men det viste seg at seilbåten var mye lenger sør enn havaristen hadde oppgitt.

— Til å begynne med hadde ikke eksakt posisjon på fartøyet. Vi brukte mye ressurser på å få lokalisert havaristen og fikk blant annet god hjelp fra andre båter langs kysten, forteller han.

De brukte også telefonsporing og fant til slutt båten rett øst for Tromøy ved Arendal.

— Nå har vi mer eller mindre kontroll. En redningsskøyte er på stedet som jobber med å lense båten, kystvaktskipet Ålesund er også på stedet, mens redningshelikopteret fra Rygge har returnert fordi vi nå har kontroll, sier Aamlid.