MANDAL: – Det som skjedde i bystyret sist torsdag var utidig, og jeg ble brått mett på å være politiker, sier Kittelstad.

Han brukte hele onsdagen på planutvalgets møte med saksbehandling og befaringer, noe han har likt godt. Dette er hans andre periode.

Men sist torsdag gikk han på talerstolen i bystyret og uttrykte sterk motvilje mot å fortsette i planutvalget. Det skjedde etter at flertallet i bystyret krevde en ny sammensetning av utvalget.

Uten grunn

Det gjorde de som en markering av at det kom fram at KrF-politiker Åshild Schmidt uten gyldig grunn fast hadde meldt forfall til utvalget siden i fjor høst. Det gjorde hun for å slippe til SV-politiker Morten Ekeland.

Bakgrunnen var en avtale som ble gjort etter lokalvalget i fjor, men som er et brudd på kommuneloven.

– Dette er altså en markering fra vår side, men samtidig ønsker vi en sammensetning av planutvalget som speiler flertallet av bystyret, sa Sven Seljom (H) til Fædrelandsvennen i bystyret.

Første møte

Onsdag var første møtet i utvalget, som allerede nå hadde fått sitt nye mannskap med Harald Øyslebø (Frp) som ny leder. Forrige leder, Aps Linda Verdal, måtte vike plass.

– Det som var problemet var at vi fikk 20 minutter på oss til å finne nye medlemmer. Måten dette ble gjort på – et slikt politiske spill – gjorde at jeg reagerte sterkt, sier Kittelstad.

Han trodde at det holdt at både ordfører og Aps Åse Lill Kimestad hadde beklaget avtalen.

Men Kittelstad lot seg overtale, og møtte altså onsdag. Helst skulle han hadde sommeren på å få tilbake lysten til å jobbe politisk igjen.

En ille markering

Heller ikke Inga Fjeldsgaard (Ap) likte å brått ha fått fast plass i planutvalget. Hun deltok på befaringene som alle andre.

– Du må ikke misforstå, det er flott å være i et slikt utvalg der man lærer masse om kommunen og saksbehandling. Men at dette ble så gjort så raskt og som en politisk markering var ille, sier hun.