KRISTIANSAND: — Noen lurer på hvordan vi får dagene til å gå. De skulle bare visst hvor travelt man har det som hjemmeværende, sier tobarnsmamma Margrethe Kristiansen og ler godt.

— Vi har så mye å gjøre med lek, besøk, turer og baking, at vi knapt nok rekker husarbeid og å få middagen på bordet før mennene kommer hjem, supplerer venninnen Synnøve Gunnes Knutsen.Her er det ingen som bekymrer seg over mangel på barnehageplasser. Disse kvinnene foretrekker å ta seg av barna selv, frem til skolestart, istedenfor å overlate ungene til pedagoger. Å bytte ut hjemmelivet med jobb og karriere, er uaktuelt.

— Det er deilig å slippe stresset med tidsfrister, henting og bringing av trøtte unger, sier trebarnsmamma Bjørg Johanne Kjellevik. Venninnene er enige.

Samtlige har tenkt å være hjemme frem til ungene begynner på skolen. Gjerne enda lengre.

— Jeg vil gjerne være til stede for ungene mine. De skal ikke komme hjem fra skolen til tomt hus, fastslår tobarnsmamma Marghrethe Kristiansen.

Les mer om mødrene som sier nei takk til barnehage i dagens utgave av Fædrelandsvennen. Hva mener du er best for barna, å være i barnehage eller hjemme hos mamma eller pappa?