KRISTIANSAND: Tidlig søndag morgen begynte det å brenne i mottaksboligen som huser Uzo og åtte andre.

— Jeg lå og sov, men våknet av brannen. Det brant overalt, også i senga mi. Brannen hadde da spredt seg fra andre deler av huset bort til rommet mitt som ligger helt i enden i andre etasje. Jeg kom meg opp og hoppet ut gjennom vinduet, sier Uzo.

LES OGSÅ: - Tror at alle er evakuert

Da fvn.no traff ham ved brannstedet søndag morgen hinket han rundt på en krykke.

— Jeg slo meg litt da jeg hoppet ut vinduet, sier Uzo, og peker på krykka og diverse skrubbsår under foten.

Uzo var søndag morgen på stedet for å gi sin forklaring av hendelsesforløpet til politiet. Samtlige beboere er nå innlosjert midlertidig på hotell Norge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det brant kraftig i bolighuset. Vinduet lengst til høyre i andre etasje er vinduet Uzo hoppet ut fra. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

Tror alle er evakuert

Like før klokken 10 søndag formiddag hadde brannvesenet begynt å få brannen under kontroll.

— Brannen er nedadgående, men det tar nok en stund før vi kan begynne med tekniske undersøkelser, sier operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt.

Ni personer ble evakuert fra boligen som brant. I tillegg er to personer fra et nabobygg evakuert. Ifølge politiet er det registrert 11 beboere på den aktuelle adressen.

- Vi har fått en navneliste fra UDI som stemmer overens med opplysningene våre. Samtlige beboere er nå gjort rede for. Vi har vært i kontakt med to beboere som ikke var hjemme. De øvrige ni ble evakuert i morges, sier Austad.

Det foreligger ingen opplysninger som tilsier at det har vært andre besøkende i bygningen da brannen startet.

Årsaken ukjent

Ingen av de evakuerte ble alvorlig skadet.

— Det er kun en person som har vært innom legevakta. Han ble sendt dit etter å ha evakuert bygningen via vinduet, sier Austad.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Ettersom boligen er totalskadet er det usikkert om årsaken i det hele tatt er mulig å finne. Politiet forsøker nå å finne ut mer om hva som kan ha skjedd ved hjelp av vitneforklaringer.

— Vi vet ikke hva som har skjedd. Det er ingenting som går i retning av at det er påsatt, men vi kan ikke utelukke noen ting foreløpig, sier Austad.

Boligen eies av en privatperson, som har leid ut til Kristiansand statlig mottak. Beboerne tas foreløpig hånd om av politiet.

— De er samlet på Hotell Norge, hvor de trolig blir til i morgen. Etter hvert vil vi nok overlate ansvaret for dem til UDI, sier Austad.