FARSUND: 1,7 millioner kroner av dette er pant. Det er reist over 1,36 millioner kroner i uprioriterte krav mot artisten. Det kom fram da det ble holdt skiftesamling i går, skriver Farsunds avis.

Festivalnedtur Til Fædrelandsvennen lørdag sier «Kjellvis» at gjeldsproblemene startet allerede i 2001 da Elvis-festivalen i Sørlandshallen ble en gedigen økonomisk nedtur.

Les også: «Kjellvis» begjært personlig konkurs

— Den gikk med to millioner i underskudd,men jeg nektet å slå meg konkurs. Da hadde ingen av samarbeidspartnerne og de private aktørene fått pengene sine. Jeg velger ikke lette løsninger, og folk skal ikke blø på grunn av meg, sier Bjørnestad.

Skattetrøbbel Elvis-imitatoren mener skattetrykket skapte trøbbel i økonomien.

— For å klare å betale gjelden min hadde jeg ikke råd til å betale skatt i tillegg. Jeg så rett og slett ingen annen utvei, men det har vært tøft, sier Bjørnestad.

- Overforbruk Under skiftesamlingen hadde bobestyrer, Antoni Abrahamsen, en helt annen forklaring på hvorfor Bjørnestad har havnet i økonomisk uføre.

— Årsaken til konkursen er følgelig at Kjell Henning Bjørnestads forbruk over tid har vært høyere enn hans inntekter har tillatt, sa Abrahamsen i retten.

Ifølge innberetninger har Bjørnestad årlig mottatt omkring 600.000 kroner i vederlag for tjenestene han har yt. Bjørnestad reiser verden rundt og utfører opptredner som «King of Rock 'n' Roll».

- Langt nede Til Fædrelandsvennen sier Bjørnestad at de dype økonomiske problemene har tæret på ham personlig.

— Jeg har vært skikkelig langt nede - helt i bunnen av glasset. Det er skikkelig hardt å ligge og bakse i vannskorpa. Men jeg nekter å gi opp. Nå er jeg i forhandlinger om hvordan vi kan løse det, og jeg ser optimistisk på at alt ordner seg ganske snart, sier Bjørnestad.

Får 15.000 kroner i måneden Ifølge Farsunds avis er det inngått en nedbetalingsavtale hvor alle inntekter skal kontrolleres av advokat Abrahamsen bortsett fra 15.000 kroner månedlig som «Kjellvis» trenger til livets opphold.

— Bjørnestad har sagt seg villig til å gå inn for denne løsningen, slik at det kan bli levelige forhold for Bjørnestad. Økonomien har vært ute av kontroll i flere år, sier Abrahamsen.