LILLESAND: Siden 2006 har striden om skipsreder Hans Peter Jebsens tennisbane på Fjelldalsøya i Blindleia pågått. Administrasjonen i Lillesand kommune foretok da en befaring på Jebsens tennisbane etter tips fra media. De fastslo at både tennisbanen og hekken rundt den var ulovlig bygd. Det lokale planutvalget kom til den samme konklusjonen og i 2007 ble vedtaktet om fjerning stadfestet av fylkesmannen, skriver Lillesandsposten på nett.

Men Lillesand kommune er overhodet ikke fornøyd med oppfølgningen av vedtaket, og i et brev til Jebsens advokat gjør avdelingsingeniør Thomas Jørgensen det klart at kommunen krever at tennisbanen blir fjernet innen 30.april.

— Dekket på tennisbanen må fjernes og leveres på godkjent deponi, kopi av kvittering sendes Lillesand kommune. Nødvendig utskiftning av masser tillates slik at banen tilbakeføres og fremstår som en naturlig del av jordet. Mur omkring banen fjernes og leveres på godkjent deponi, kopi av kvittering sendes Lillesand kommune. Bøkehekken må fjernes, skriver Jørgensen i sitt brev.

Dersom tidsfristen ikke overholdes vil Jebsen bli nødt til å betale en tvangmulkt på 500 kroner pr døgn.