AGDER: Det lynte og buldret tidlig på mandagen, da et hissig uvær bevegde seg over Agder. Både Sørlandsparken, Dyreparken og deler av Randesund var uten strøm en periode.

Også NSB fikk problemer, og et tog ble stående stille i en tunnell på vei fra Stavanger til Kristiansand, etter at strømmen i kjøreledningen forsvant.

Toget fikk kjøre videre etter hvert og var en halv time forsinket da det kjørte fra Kristiansand i retning Oslo.

Ifølge Agder Energi var det normal drift da fvn.no ringte klokken 19 i kveld.

40.000 lynnedslag

Ifølge Frank Dahlslett, forsker ved SINTEF, har det vært mange registrerte lynnedslag både her til lands og i andre deler av Europa.

— Det har vært mye lyn i Nord-Europa, vi har registrert over 40.000 lynnedslag til sammen. På sørlandet er det snakk om noen hundre lynnedslag på fastlandet og langs kysten, sier Dahlslett.

Han sier det har blitt registrert færre nedslag enn ventet, men at det har vært kraftig uvær på Østlandet.

— Det er på østlandet det skjer, der er det registrert noen tusen nedslag. Det er også en del lyn ute i sjøen nordøst for Danmark, sier han.

Lettere i natt

Kristian Gislefoss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, sier de forventer flere byger inn over agderfylkene.

— Det har vært en del regnbyger med torden i dag. Det ser ut til at det har blitt færre byger nå, men det kommer noen nye uti skagerrak som sannsynligvis vil bevege seg inn over land snart, sier han.

Men han tror ikke det vil bli noen heftig buldring gjennom natten.

— Nei, det skal bli lettere i natt, og ikke mye torden som kan forstyrre nattesøvnen.

Torden midt i uka

Det kan bli mye pent vær i morgen, men onsdag og torsdag tyder det på at tordenbygene vil plage sollystne sørlendinger igjen.

— Det blir lummert, varmt og fuktig fremover. Det meldes om relativt stor tordenfare mot midten av uken, sier Gislefoss.

Til gjengjeld vil temperaturene holde seg rimelig stabile. Men temperaturer opp mot 20 grader hjelper kanskje lite når regnet høljer ned.