KRISTIANSAND: — Jeg har sagt før at folk må betale for å stå her, men de bare stikker av, sier Lien.

Han eier en del av tomta det nå er parkeringsplass på i Nybyen, ved siden av Slottet. På en del av den åpne plassen har han en inngjerdet privat parkeringsplass med plass til fire biler, som han selv bruker og låner ut til venner.

Stengte inne bil

Ved 13.20-tiden lørdag kom det en kvinnelig sjåfør og parkerte bilen sin på parkeringsplassen. Lien svarte med å parkere sin egen bil foran kvinnens bil slik at hun ikke kom ut. Da hun kom tilbake, tok han kontakt med kvinnen og ba henne betale 500 kroner i feilparkeringsgebyr, noe hun nektet.

— Jeg ville være snill å la henne slippe med 500 kroner, i stedet for 1500 kroner, som det ville ha kostet å taue bilen, sier Lien.

Tilkalte Falken

Kvinnen tilkalte så politiet.

— Da gikk eieren. Vi tilkalte Falken siden det ikke er lov til å sperre noen inne, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

Ifølge Lien dro han fra stedet for å hente vitner.

— Dette var fordi jeg ikke ville at politiet skulle kunne overkjøre meg i ettertid, sier Lien.

Blir politianmeldt

Politiet forteller videre:

— Eieren kom tilbake da Falken kom. Etter litt om og men kjørte han ut, og da holdt han på å kjøre ned Falken-mannen, sier Klausen.

Lien mener imidlertid det ikke stemmer at han holdt på å kjøre ned en person.

— Det er blank løgn. På min tomt gjør jeg akkurat som jeg vil. Jeg finner meg ikke i at de skal taue min bil på min egen eiendom, sier Lien.

Ifølge operasjonsleder Klausen blir Lien nå anmeldt for å ha kjørt uaktsomt, samt for å ikke ha etterkommet politiets pålegg.

— Da blir det motanmeldelse, svarer Lien, som mener politiet prioriterer feil.

— De har god tid til å hjelpe kvinner som har et parkeringsproblem, men folk som blir utsatt for simple tyverier og skadeverk, har de ikke tid til, sier han.