KRISTIANSAND: Det var under krysseksaminasjonen, etter at forklaringen fra tiltaltes sønn var lest opp i retten, at det brast for den tiltalte. Aktor, politiadvokat Morten Formo, ville vite mer om situasjonen i familien, og forklaringene om vold som kona og barna har trukket tilbake. Samtidig er den tiltalte klar over at hans sønn nylig i to saker er dømt til mellom tre og fire års fengsel for blant annet grov vold og kan risikere utvisning.

Politiadvokat Morten Formo Foto: Hallgeir Oftedal

Svarer ikke mer

— Nå vil jeg ikke svare på flere spørsmål fra aktor. Han hører ikke på meg. Han sørget for å få min sønn dømt, og kanskje blir han sendt ut av landet. Jeg kom helt frivillig til dette landet. Jeg er gjest hos dere. Hvis det finnes etikk, ære og lover igjen her i landet så må dere behandle meg som en gjest. Jeg er ikke redd for deg, aktor. Du kan bare henrette meg. Du kan hente pistolen (...) du kan drepe meg. Hvor mine barn skal bo er ikke ditt problem. Du eier ikke min familie. Du får ikke stille slike spørsmål.

Sterkt engasjert

Den tiltalte var sterkt engasjert under sin utblåsning i retten. Han tilbakeviste sønnens forklaring om systematisk vold i familien som ren løgn. Forklaringen har sønnen senere trukket tilbake.

Sønnen fortalte blant annet at far hadde kastet middagen i veggen en søndag i februar i fjor.

— Ja, det gjorde jeg. For jeg har nyreproblemer, og da kan jeg ikke spise tomat. Det kan føre til nyrestein. Og det var tomat i middagen. Derfor kastet jeg den i veggen. Men jeg beklager det nå, sa den tiltalte.