LILLESAND: I Lillesand er det ordinært bystyremøte i dag. Under behandlingen av en sak, avbrøt ordføreren med følgende informasjon:

— Da er det klart at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har sagt nei til fylkesbytte. Den informasjonen kommer Oddbjørn Kylland (Sp) med, og han har det fra sentralt hold. Det var vel ikke overraskende, men det som er overraskende, er at de har brukt så lang tid, sa Arne Thomassen fra talerstolen, til et taust og alvorlig bystyre.

To minutter tideligere kom Kylland inn og pekte tommelen ned.

— Vi er vant til det her i Lillesand at ikke alt går vår vei. Men hvis det er slik at de har gjort dette valget for å opprettholde Aust-Agder, så er det veldig overraskende, sier ordfører Arne Thomassen (H).

Slaget er tapt

Han regner slaget nå for tapt.

— Ja, hva skal jeg gjøre? Det er en flertallsregjering som har bestemt dette. Neste år er det en ny regjering, og vi håper den skal være vår. Dagens regjering vil holde Aust-Agder samlet, og det får vi ta til etterretning, sier Thomassen.

— Du har ingen plan B?

— Nei, vi er ferdige Vi har sendt en søknad og fått nei. Så enkelt og så vanskelig er det. Vi er ikke sutrekopper her i Lillesand. Nå skal vi fortsette å samarbeide godt i Aust-Agder og på tvers av grensa.

Ordføreren tror ikke samarbeidet med kommunene i øst har tatt skade av saken.

— Nei, vi har et godt samarbeid, og vi skal jobbe sammen videre.

Ikke overrasket

Arbeiderpartiets Helge Røed er ikke overrasket over utfallet.

— Det var nesten ingen annen utgang. Aust-Agder ville ha blitt fullstendig desimert, sier Røed.

Han tror derimot ikke en annen regjering nødvendigvis ville kommet til en annen konklusjon.

— Jeg tror denne saken ville ha vært like vanskelig for de andre partiene, også for Høyre eller Fremskrittspartiet.