KRISTIANSAND: To ganger på en uke har det gått galt i ulykkessvingen på Valand, øst for Mandal sentrum. Ordfører i Mandal, Tore Askildsen har fått nok, og har nå sendt brev til Statens vegvesen ved distriktssjef Johan Mjaaland, der han krever umiddelbare utbedringer.

Vurderer ulykkessvingen

— Fylkets samferdselsutvalg, transportnæringen, politikerne og befolkningen er opptatt av at noe skjer. Sammen må vi presse på for å få noe gjort, sier ordføreren til Lindesnes avis.

ulykke-valand2.jpg Foto: Tipser

En dansk trailersjåfør mistet livet i en utforkjøring i svingen i november 2011. Da ble veien vurdert av Statens vegvesen.Etter ulykken på mandag uttalte Johan Mjaaland til Fædrelandsvennen at vegvesenet vurderer om det skal foretas utbedringer.

— Vi gjør ikke annet enn hva vi gjør etter alle alvorlige ulykker. Vi ser på hva som har skjedd og om det skal gjøres noe. Vi ser på denne strekningen på samme måte som flere andre strekninger langs E 39 som det kan være aktuelt å gjøre tiltak. Generelt gjør vi strakstiltak på en tredjedel av strekningene som det har vært dødsulykker, sa Mjaaland.

- Lett å utbedre veien

— Nå har vi enda to ulykker bare et halvt år etter dødsulykken, og vi må bare prise oss lykkelige for at det ikke ble personskader av betydning. Vi kan ikke vente til en ny ulykke skjer, sier ordfører Tore Askildsen.

Ordføreren mener at det er lett å få til utbedringer på strekningen.

— Jeg synes at der ser relativt enkelt ut å gjøre noe, og dessuten er grunneierne på stedet villige til å være behjelpelige, sier han.

Krever midler fra regjeringen

Stortingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp) vil kreve at regjeringen bevilger penger til utbedring av svingen.

— Veistrekningen mellom Mandal og Kristiansand er livsfarlig. Jeg sitter med hjertet i halsen hver gang jeg kjører der, sier Michaelsen til NRK.

Hun mener at det er regjeringen sitt ansvar at flere strekninger på E39 blir rustet opp.

— Vi finner oss ikke i at vår vei her på Sørlandet blir nedprioritert. Vi må ha strakstiltak og penger på budsjettet nå til høsten. Og vi må ikke bare rette ut svingen ved Valand, men også andre steder, sier Michaelsen til NRK.

Hun mener at det burde finnes penger til utbedringer av E39. — Bare på budsjettet fra 2011 så har vi 300 milliarder ekstra kroner som har kommet inn på statsbudsjettet. Disse er det ikke planlagt for. Å ta noen av disse milliardene til å utbedre veien skulle ikke være noe problem i det hele tatt, sier Åse Michaelsen til NRK.