Koste seg: Det var ikke veldig mange på Bystranda søndag, til tross for at dette var den nest varmeste dagen i sommer. De som hadde tatt turen, så i alle fall ut til å ha det riktig så bra. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Badet: Noen benyttet søndagen til å ta seg et friskt bad på Bystranda. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Lite liv: Det var ikke mange som hadde tatt turen til Bystranda søndag ettermiddag. Dermed fikk de som var der ekstra mye plass å boltre seg på. Foto: Gaute Beckett Holmslet
I Baneheia var det derimot mange folk som nøt den siste sommervarmen søndag kveld. Foto: Sondre Steen Holvik
baneheia-2.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
baneheia-3.jpg Foto: Sondre Steen Holvik

KRISTIANSAND: Det var ikke veldig mange som hadde funnet veien til Bystranda søndag ettermiddag, men de som var der valgte i alle fall rett dag.

Søndag er den nest varmeste dagen til nå i sommer.

— Søndag var det 24,3 grader. Dersom vi går litt bakover i tid, så var det kun varmere den 25. juli med 24,5 grader. Det gjør søndagen til den nest varmeste dagen i sommer, altså i juni, juli og august, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Bente Wahl.

Var varmere i mai

For det har vært varmere. I slutten av mai var temperaturen helt oppe i 25,7 grader, og holdt seg rundt den temperaturen i noen dager. Men mai tilhører som kjent vårmånedene.

— Er dette siste smak av sommer?

I Baneheia var det derimot mange folk som nøt den siste sommervarmen søndag kveld. Foto: Sondre Steen Holvik

— Ja, det ser sånn ut. Agder får greie temperaturer mandag og tirsdag også, men så vil det bli kjøligere. Fra onsdag blir det kaldere luft, og nærmere 15 grader. Det kan se ut som det blir litt pent vær helt på tampen av august, men det er langt fram i tid, understreker Wahl.

Bygevær

Mandag er den mest usikre dagen. Da varsler meteorologen bygevær, men hvor mye som kommer er vanskelig å si.

— Samtidig blir det ganske lite vind og fortsatt høye temperaturer disse dagene. Men skyene trekker ned temperaturen et par grader i forhold til søndagen, forteller Wahl.

— Tirsdag har jeg varslet oppholdsvær hele dagen og perioder med sol. Jeg tror også det kan bli ganske fint vær, med nesten skyfri himmel, sier hun.

Ikke perioder med over 25 grader

Ifølge meteorologen har sommeren vært på det jevne når det gjelder gjennomsnittstemperaturen, men heller sparsomt med skikkelig sommervarme.

— Det har ikke vært en veldig kald sommer, men vi har ikke hatt de høye temperaturene heller. Vi har ikke hatt periodene med 25 grader og over. For å si det sånn: Det går raskere hvis jeg teller dagene med temperaturer over 20 grader, enn dagene med temperaturer under 20 grader, sier Wahl.

Varmest i landet søndag var Sande i Vestfold med over 28 grader. Varmest på Agder var Gjerstad, med 26 grader.