Man må ha noe å brenne for og leve for her i livet. Noen lever for kona si, andre for barna eller jobben sin. Jeg lever for treningen, og det gir meg sykt mye, fastslår Arild Haugen.

Ingen skal si at sirdølen ikke ofrer blod, svette og tårer i kampen for å se hvor langt han kan nå i bokseringen.

— Jeg går oppi mange toppidrettsutøvere daglig, og ingen av dem jeg kjenner er i nærheten av de treningsdosene jeg ligger på. Men egentlig interesserer det meg ikke hva andre trener, jeg fokuserer på meg selv og hvordan jeg kan pushe mine egne grenser, sier tungvektsbokseren – som holder hviledagen hellig.

Mandag til lørdag rekker han likevel 24 timer trening i snitt fordelt på 15 økter. På det verste blir det 30 timer. Innimellom jobber han litt for å tjene til sitt daglige brød.

- Jeg jobber akkurat det jeg må for å få nok penger til å satse optimalt. Jeg eier en fitnesshop og en gym i Sandnes sammen med en kompis, og det gir frie tøyler. Fast jobber jeg bare tre timer i uken, men i praksis blir det mye mer. I tillegg må jeg bruke tid på å serve media, sponsorer og svare på 20-30 daglige fan-mail, sier kraftpluggen, som i sin forrige idrettskarriere vant «verdens sterkeste mann».

Nå trener han imidlertid mye mer og helt annerledes enn da han var «strongman».

- Det er to vidt forskjellige idretter og mange var skeptiske til overgangen min. Før trente jeg mye mindre, men tyngre og var mer skadet. Boksing er bare knalltøft. Alle vet hvor tøft det er å løpe, her er det i tillegg noen som slår på deg samtidig.

Treningen fordeler seg på 50 prosent boksing, 35 prosent kondisjon og 15 prosent styrke. For å kunne tåle all treningen sover han mellom ni og 11 timer hver natt. Dermed blir natten så lang at selv åtte daglige måltider ikke strekker til.

- Jeg våkner stadig om nettene av at jeg er så sulten, og må gjerne opp to-tre ganger for å spise. Som regel klargjør jeg et par måltider før jeg legger meg slik at slipper å bruke energi på det, sier 23-åringen.

For tiden er han på «diett» for å toppe formen frem mot neste proffkamp i Benidorm 3. april – og spiser dermed «bare» 5000 kalorier i døgnet mot normalt 8000 pluss. Til sammenligning spiser et vanlig voksent menneske 2000-2500 kalorier i døgnet.

Dagsrekorden er imidlertid 20.000 kalorier – da som belønning etter en kamp.

- Jeg trenger noen utskeielser av og til. Noen går på fylla mens jeg spiser kalorier. Og for meg er det slik at enten spiser jeg ikke sjokolade eller så spiser jeg to kilo. Og det som egentlig skal være en kosekveld ender i fråtsing og mageknip, sier «Hulken», som har en matchvekt på 115 kilo.

— Hva er målet ditt med boksekarrieren?

- Foreløpig er det å gå en kamp i Las Vegas, utover det er jeg for fersk til å uttale et mål. Dessuten er det nesten ingen som vet hvor sinnsykt tøft det er å bli verdens beste bokser. Hadde jeg sagt at jeg skulle bli verdens beste fotballspiller, hadde alle skjønt at det var umulig. Omtrent like tøft for meg er det å skulle bli verdens beste bokser, hevder kanskje Sørlandets råeste «treningsnarkoman