KRISTIANSAND:: En melding publisert på vegvesen.no onsdag kveld varslet om at Vågsbygdveien i Kristiansand skulle bli stengt fremt til oktober på grunn av veiarbeid.

”Veien vil bil midlertidig stengt på grunn av vegarbeid i perioden 19.03.2011 klokken 07.00 til 05.10.2011 klokken 07.00. Omkjøringen er skiltet”, het det i meldingen.

Dette ville i praksis ha betydd store problemer for den trafikale flyten i Kristiansand, og på toppen av det hele ville bilistene bare ha fått et par dagers varsel.

Det viste seg at meldingen var mildt sagt kraftig overdrevet. Ingen i prosjektledelsen for den nye Vågsbygdveien kjente til meldingen som ble lagt ut på nettsiden. Heller ikke alarmoperatøren ved veitrafikksentralen klarte å bli klok på den. Til slutt viste det seg imidlertid å bare være en tastefeil.

— Det er nok ikke det som er tanken. Veien blir for det første ikke helt stengt, men stengt for sørgående trafikk. I tillegg blir den bare stengt fra klokken 07.00 førstkommende lørdag til klokken 21.00 søndag kveld, opplyser Helge Repstad i Repstad anlegg, til fvn.no.

Trafikken vil i dette tidsrommet bli ledet inn i Kirsten Flagstadsvei og ned i Auglandsbukta.

Den opprinnelige feilmeldingen ble byttet ut med denne torsdag formiddag.