GRIMSTAD: Det var 29. juni i fjor at kvinnen sovnet i førersetet på en bil i Bioddgata i Grimstad. I bilen oppbevarte hun 0,81 gram med amfetamin og en gasspistol.

En parkeringsvakt oppdaget kvinnen og varslet politiet. Da politiet ransaket kvinnen fant betjentene ting som vanligvis ikke oppbevares under en brystholder.

Blodprøve

Politiet mistenkte kvinnen for å ha kjørt bilen og tok henne med for å avlegge blodprøve. I forbindelse med ransakingen fant politiet dessuten to skiltplater som var stjålet fra mopeder.

Kvinnen ble tiltalt for heleri av skiltene, men tiltaleposten ble i retten frafalt.

Uten tillatelse

42-åringen forklarte at hun ikke kjente til skiltene som lå i bagasjerommet på bilen. Politiet kom fram til at kvinnen ikke hadde lovlig grunn til å bære rundt på gasspistol. Pistolen tilhørte en kamerat.

Narkotikaen hadde kvinnen kjøpt tidligere samme dag.

I retten erkjente kvinnen skyld. Hun ble også dømt for å ha kjørt bil påvirket av berusende midler, flere tilfeller for kjøring uten gyldig førerkort, råkjøring, besittelse av Sobril-tabletter, bruk av amfetamin og bruk av valium.

Ruskjøring

Totalt omfatter dommen to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand i sentrumsgater.

Kvinnen er domfelt en rekke ganger tidligere, men siste dom kom i 1998. – Allmennpreventive hensyn tilsier at det reageres stengt mot slik overtredelse av våpenloven som det her er tale om. Det klare utgangspunktet etter rettspraksis er at det isolert sett skal reageres med en ubetinget fengselsstraff, skriver retten i dommen.

Må i fengsel

Aust-Agder tingrett mente at det var formildende at kvinnen tilstod alle forholdene hun ble dømt for.

Straffen ble satt til fengsel i 120 dager. 45 av dagene ble gjort betinget. Kvinnen må i tillegg betale 4000 kroner i erstatning. Kvinnen mister førerretten i fire år og gasspistolen blir inndratt.