SØGNE: Nå trekker Tollefsrud seg midlertidig fra konsernet han leder.

— Av hensyn til 340 ansatte og kunder har Endre Tollefsrud fått styrets aksept for å trekke midlertidig som administrerende direktør for Max Marketing Gruppen i Kristiansand. Styret har konstituert Thor Einar Jacobsen som ny daglig leder, skriver Max Marketing Group i en pressemelding.

— Selskapet, de ansatte og våre kunder er det viktigste for meg. Presseoppslag om en sak som stammer fra 2003 vil jeg ikke skal ramme Max Marketing Gruppens omdømme og tillit. De forhold pressen omtaler er alene mitt personlige ansvar, sier Endre Tollefsrud.

Dagens Næringsliv omtalte siktelsen i dag.

Tollefsrud skal ifølge siktelsen ha fått en underleverandør til å betale for en reise til 27.000 kroner, samtidig som han skal ha presset leverandøren til å inngå en fiktiv ansettelsesavtale med hans kone.

Ifølge Dagens Næringsliv var reisen en bjørnejakt, og kona skal ha mottatt opp til 10.000 kroner i måneden for en stilling hun aldri hadde.

Tollefsrud er kommunestyrerepresentant i Søgne, og toppsjef i konsernet Max Marketing Gruppen, med 250 ansatte. Firmaet driver stort innen callcenter. Han var også i denne bransjen da han ifølge en tidligere underleverandør utførte økonomisk press.

Forholdene skal ha skjedd mellom 2003 og 2006 da Tollefsrud jobbet i CDG Sandberg. Ifølge hans tidligere underleverandør Morten Th. Ødegaard i Dialogpartner ble han presset av Tollefsrud til å betale for bjørnejakten, samtidig som han skal ha blitt presset til å ansette Tollefsruds kone.

Tollefsrud nekter for å ha gjort noe straffbart.

— Jeg har ikke presset noen eller forlangt noe som helst, skriver Tollesfrud i en epost til DN.

Politiet er ikke sikre på at det ligger press bak, og de har også siktet Ødegaard i saken.

Fire personer i alderen 37 til 40 år fra Kristiansands-distriktet er siktet for korrupsjon i saken. Ifølge politioverbetjent John Repstad ved økokrimavsnittet til Agder politidistrikt er de siktet fordi de på en utilbørlig måte skal ha mottatt penger for å yte tjenester. Korrupsjonsbeløpet dreier seg om i underkant av 230.000 kroner.

– Det var et firma som anmeldte de tre. Flere selskaper er involvert i saken, sier Repstad. I kjølvannet av etterforskningen av korrupsjonsanklagen, har politiet også grepet fatt i forhold som kan dreie seg om trygdebedrageri. Det handler om utbetalte fødselspenger etter den påstått fiktive ansettelsen, sier Repstad.

Ødegaard sier at han er innstilt på å ta straffen sin.

– Jeg var relativt ny i bransjen, og hadde ikke noe valg da min eneste kunde la slikt press på meg, hevder Ødegaard.