MANDAL: — Skipperens lokalkunnskaper var avgjørende for at vi fant familien, og det var absolutt i siste liten, sier bestmann ombord på RS ”Hvaler”, Alf Løkken i en kommentar på Redningsselskapets hjemmeside.

Familien hadde lagt ut på tur fra Sprangereidkanalen i Mandal da de like etter klokken 20.00 i går kveld plutselig gikk på skjær på Kråka, like øst for Slettingen, med sin 42 fots Princess.

Familiefaren har ifølge VG opplyst til redningsmannskapene at skjæret ikke var avmerket på båtens kartplotter.

Stor redningsaksjon

Redningsskøytene ”Ægir” og ”Hvaler” ble sendt ut. Det samme gjorde et Sea-King-helikopter.

— Vi leter etter en båt med fire om bord – to voksne og to barn. Den siste meldingen var at de skulle prøve å ta seg i land på en holme, og at de ville miste kontakten. Vedkommende hadde ikke mobil, var beskjeden fvn.no fikk fra operatør på Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS).

Kort tid senere fikk man en bedre posisjon på hvor havariet hadde funnet sted.

— Stedet er mellom Mandal og Ryvingen. Det er tett tåke – og et stort område å søke i, fortalte operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til fvn.no like etter klokken 21.00. ## Synkende båt

Men på tross av at det var snakk om et stort område var alle fire reddet av ”Hvaler” 15 minutter senere.

Kvinnen hadde da tatt seg i land på skjæret, mens mannen og de to barna, en gutt og en jente i 10-12 års-alderen var igjen om bord. Da Hvaler fant dem stod de på baugen av den synkende båten. Alle fire skal på et tidspunkt ha vært i vannet, og en av dem skal ifølge VG ha vært helt under.

Etter å ha fått familien om bord gikk redningsskøyta "Hvaler" og "Ægir" inn til kai i Mandal. Med ulltepper rundt seg, ble de fire hjulpet inn i ventende ambulanser.

Ifølge fvn.nos reporter på stedet, virket de etter forholdene i god form. Fra brygga ble de fire kjørt til legevakta i Mandal.