STAVANGER: — Etter regnefeilen som viser at ny firefeltsvei vil koste 36 og ikke 25 milliarder kroner ble avdekket, anbefaler jeg en ny høringsrunde.

Det sa fylkesordfører Janne Johnsen i Rogaland på et møte i Stavanger, der det ble diskutert hvordan en skulle få gjennomslag i regjering og Storting for å få midler til å bygge ny europavei mellom Kristiansand og Stavanger.

Fylkesordfører Terje Damman advarte mot å legge opp til en høringsrunde, der kommuner og andre som uttaler seg starter med blanke ark.— Det eneste som er nytt er tallene, og jeg forutsetter at vi er enige om å kjempe videre for firefeltsvei mellom Søgne og Ålgård. Vi trenger denne veien uansett hva det måtte koste, sier Terje Damman.

De to fylkesordførerne lovte på møtet at arbeidsgruppa somde leder sammen, skal få klart et notat til 15. januar, som kommuner og andresom ønsker å komme med en ny høringsuttalelse for Konseptvalgutredningen (KVU)for E 39 Søgne - Ålgård, kan ha som bakgrunn.

Tiden for å behandle KVU-en på nytt er knapp, og alleuttalelser må foreligge i god til før Statens vegvesen legger fram sininnstilling til ny Nasjonal Transportplan 29. februar 2012. Strategimøtet som har vært planlagt i et par måneder, bleaktualisert etter at den det denne uken etter at regnefeilen til Statensvegvesen ble offentlig kjent. Det var en ydmyk regionveisjef Kjell Inge Daviksom på møtet innleder med å si at Statens vegvesen bare må legge seg flate ogbeklage.

— Behovet for ny E 39 mellom Søgne og Ålgård er absolutttilstede. Jeg vil karakterisere veistrekningen som den glemte riksvei. Skaldere nå fram er det imidlertid utrolig viktig at dere opptrer samlet, anbefalteKjell Inge Davik.