KRISTIANSAND: Natt til tirsdag skal Hege-Marita Solheim ha blitt slått ned av en ukjent mann utenfor boligen hennes i Tveit.

Hun våknet opp igjen lenger nede i gata, uten å huske stort av det som hadde skjedd.

Det lille hun husket har hun fortalt til politiet, som har etterlyst informasjon om en mørk Volvo.

Får støtte

I dagene etterpå har det kommet mange støttende kommentarer, både på hennes egen Facebook-profil, og på Fædrelandsvennens Facebook-side. Det har ikke gått upåaktet hen.

— Nei, jeg har merket det. Det er bra at folk bryr seg, men det ble veldig mye. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så mye, sier Solheim, som har hørt at hennes historie har nådd både Oslo og Stavanger.

- Tips politiet

Hun sier hun har fått mange venneforespørsler og meldinger i innboksen, og hun prøver så langt det lar seg gjøre å svare alle sammen.

Kommentarene som kommer er alle av det støttende slaget, selv om noen går lenger enn andre i å oppfordre til å ta saken i egne hender.En av dem som har kommentert på profilen hennes foreslår å finne gjerningspersonene og "ta dem på Halden-måten". Senere foreslår han å kjøre gjerningspersonene opp til Nord-Sverige og etterlate dem uten penger, kort og mobiltelefon.

En annen mener kort og godt at gjerningspersonene fortjener "en seriøs omgang".

Dette er meninger Hege-Marita Solheim ikke deler.

— Det er bedre om politiet får gjøre den jobben de skal gjøre, så kan folk tipse dem i stedet, sier hun.

Lite nytt i saken

Stasjonssjef Jan Nesland ved Randesund politistasjon sier de ikke har mye nytt å melde i saken.

— Foreløpig er det ikke noe nytt, i hvert fall ikke noe vi kan si noe om. Men dette er en sak som blir prioritert av oss i politiet og det er flere som jobber med saken, sier Nesland til Fædrelandsvennen.

Og det er ikke nødvendigvis bare politifolk ved hans egen stasjon som er engasjert i saken.

— I slike saker blir også omkringliggende lensmannskontor underrettet, i tillegg til andre som kan hjelpe.

Ifølge Nesland har noen konkrete ledetråder også blitt fulgt opp, uten at han ønsker å gå mer inn på det.

Vennene passer på

De siste dagene har vært spesielle for Hege-Marita Solheim, og i tillegg til støtten på Facebook, er også hennes nærmeste venner der for henne.

— Jeg har god støtte fra vennene mine, de lar ikke noe skje med meg. I natt har jeg hatt kjæresten min med meg, og natten før sov jeg hos noen venner, sier Solheim.

Hun ønsker også å understreke viktigheten av at alle tips blir overlevert til politiet.

— Hvis noen vet om noe, så gå heller til politiet enn å ta det selv. Ellers kan det gå ut over meg, min familie eller andre, og det ønsker jeg ikke.