KRISTIANSAND: — Det er ganske spesielt at det er jeg som underskriver på dette, sier ansvarlig redaktør Arne Christian Ingvaldsen.

Store økonomiske byrder knyttet til FM-senderen var utslagsgivende, og førte til at Ingvaldsen ikke så annen utvei enn å tilbakelevere radiokonsesjonen til Medietilsynet. 1. mai var det slutt på 25 år med FM-sendinger. Fra nå skal det sendes kun webradio fra studioet på Gimlemoen.

— Vi har diskutert dette frem og tilbake, både i medarbeidergjengen her internt, og også med universitetet. Vi har kommet til at dette er den beste løsningen, sier Ingvaldsen.

Konkret var det en ekstraregning på om lag 200.000 kroner knyttet til driften av FM-senderen som knakk radioens økonomiske ryggrad.

— Vi får 50.000 kroner fra studenttinget som vi skal drive hele radioen for hvert år. Da blir det tøft når senderanlegget skal oppgraderes og vi blir bedt om å bidra med 200.000 kroner, sier Ingvaldsen.

Studenten, som selv har bakgrunn fra den kommersielle, ledende FM-stasjonen Radio 102 i hjemfylket Rogaland, sier det likevel ikke var en enkel avgjørelse.

— For mange av oss er det fortsatt FM som er «ordentlig» radio, og vi måtte kjøre votering internt for å avgjøre om vi virkelig ville innlevere FM-konsesjonen, sier Ingvaldsen.

Tror ikke studentene lytter

I tillegg til den økonomiske situasjonen, har også en vurdering av moderne lyttervaner vært utslagsgivende. Ingvaldsen har mistet troen på at FM er riktig distribusjonsplattform for å nå studentene med underholdning.

— Studenter i dag eier knapt FM-radioer. I forhold til antall lyttere vi når, er FM-anlegget for dyrt å drifte. Vi mener webradio er mer fremtidsrettet, sier Ingvaldsen.

Leder for formidlingsavdelingen ved UiA, Kjell Tybring Andresen, mener vurderingen som når er gjort, er den eneste riktige.

— FM er en fryktelig dyr distribusjonsform. Når vi samtidig vet at Studentradioens målgruppe sannsynligvis er lettere å nå via andre former for distribusjon, som webradio og podcasting, er dette en fornuftig avgjørelse, mener Tybring Andresen.

Siden oppstarten i 1985 har hundrevis av studenter ved tidligere HiA og nåværende UiA vært innom Studentradioen.

— Per i dag er vi en medarbeidergjeng på om lag 20 stykker, som nå vil se fremover og lage en fremtidsrettet 24-timers webradio, sier redaktør Ingvaldsen.