KRISTIANSAND: – Tomme minibanker vil først merkes i neste uke. I helgen vil det ikke bli noe problem, mener banksjef i Plussbank Kristiansand, Trond Bæck.

Banken har 14 avdelinger mellom Arendal og Lindesnes. Verditransportselskapet Loomis har ansvar for all pengetransport mellom disse.

– Men vi har også en del minibanker med egenfylling, sier Bæck, som foreløpig ikke vet på hvilken måte banken er rammet av streiken ennå.

Kortbruken endret

Banksjef Petter Falkum i Sparebanken Sør avdeling Kristiansand tror det blir knapphet på penger først i neste uke. Vekterne streiker som alle andre for høyere lønn.

– Det vil ikke bli store konsekvenser på kort sikt. Dessuten har kortbruken vår endret seg de siste fire-fem årene. Nå er folk opptatt av tilgjenglighet 24/7 og tar sjeldnere ut kontanter, sier Falkum.

Han sier banken kun har fått varsel om at streiken kan ramme Sparebanken Sør. Den har to selvbetjente automater i Kristiansand.

– Vi vet ikke hva som vil skje. Men vi har bestilt mer penger til våre minibanker.

Ingen fly fra Kjevik

Det bekrefter også streikeleder og pressetalsmann i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) på Sørlandet, Christian Heinecke.

– Det vil bli en helg bankene ikke vil få store tap, sier han.

Samtlige vaktselskap i Agder har ansatte i streik. Foreløpig er 140 streikemeldte i landsdelen. Fra tirsdag vil Kristiansand lufthavn Kjevik bli stengt for all trafikk.

– Da tar vi ut 40 nye og da vil det ikke gå fly fra Kjevik, sier Heinecke.