KRISTIANSAND: — Vi er veldig fortvilet. Vårt navn og rykte blir misbrukt, sier kona til butikkens innehaver, Akbar Hafzi, Kristin Hafzi, til fvn.no.

Flere meldinger

Fredag og lørdag har politiet mottatt flere meldinger om mistenkelig dørsalg av orientalske tepper. Også Fædrelandsvennen og butikkinnhaveren har blitt kontaktet av flere kristiansandere som er blitt forsøkt svindlet.

Fremgangsmåten er omtrent likelydene hver gang; en mann som hevder han er sønn av innehaver, ringer og forteller at han i forbindelse med et 30-årsjubileum ved butikken Orientalske Tepper vil gi bort et teppe til tidligere kunder.

Handler raskt

Når vedkommende kommer på døra - få minutter senere - blir man i stedet tilbudt å kjøpe det som skal være meget ekslusive tepper, til det mannen mener er en svært gunstig pris.

Mannen, som trolig er i slutten av 20-årene, skal være både høflig, overtalende, hyggelig og sjarmerende.

Meldingene om mannen kommer i all hovedsak fra Strai. Også på Lund skal vedkommende ha vært på ferde. Et ektepar fvn.no har besøkt på Strai, forteller om en oppskakende lørdagsopplevelse.

— Han ringte mens vi spiste frokost i morges. Få minutter senere var han innenfor døra vår. Vi ble totalt snakket rundt. Min mann ble med ham i hans bil til Vennesla for å ta ut kontanter, forteller kvinnen.

Mens den fremmede og ektemannen var på kjøretur, tok derimot kvinnen en sjekketelefon til butikken Orientalske Tepper i Dronningensgate.

Ble rasende

Der fikk hun beskjed om at alt var oppspinn, og at butikken hadde fått flere tilsvarende henvendelser lørdag.

I mellomtiden hadde hennes mann i bilen gitt teppeselgeren 20.000 kroner.

— Jeg ble altså så sint! Da min mann og denne fyren kom tilbake, løp jeg ut, veivet med armene og banket på bilruta hans, sier dama.

Da kom kanskje den største overraskelsen for ekteparet. I stedet for å kjøre fra stedet med pengene, gav mannen de 20.000 kronene tilbake.

— Ikke nok med det; han løp så inn i huset og tok med seg fire tepper som lå der inne, før han forsvant, forteller kvinnen.

- Ikke la deg lure

Politiet advarer mot mannen.

— Her er det ikke annet å gjøre enn å oppfordre folk til å ikke la seg lure, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Geir Andersen, til fvn.no.

Kristin Hafzi, som er gift med butikkinnehaveren av Orientalske Tepper, sier politiet vil motta en anmeldelse fra dem.

— Vi ønsker samtidig å advare folk mot å handle fra mannen. Vi selger aldri tepper per telefon eller direkte på dører, sier hun.

Senest like før jul opplevde butikken liknende svindelepisoder.

— Teppene mannen selger er av meget dårlig kvalitet. De er verdt nesten ingenting. Det så vi da fikk tepper til taksering fra kunder av mannen før jul. Det er viktig at folk ber om taksering før handelen er gjort, påpeker Hafzi.

Fvn.no har forsøkt å ringe teppeselgeren for å høre hans versjon av saken, men vedkommende hadde slått av mobiltelefonen lørdag kveld. Heller ikke søndag er mannen tilgjengelig.