KRISTIANSAND: Egentlig skulle styret i Sørlandet sykehus bestemme seg nå i juni, men Jan Roger Olsen fortalte mandag på sykehusets intranett at saken er utsatt.

Pasientene skal fortsatt behandles for slag både i Arendal, Kristiansand og Flekkefjord. Spørsmålet er hvor fagkompetansen skal være. Om den skal deles, som nå mellom Arendal og Kristiansand, eller om den skal samles i Kristiansand.

Olsen har ikke svart på Fædrelandsvennens henvendelser ennå. Han er opptatt med å åpne Distriktspsykiatrisk Senter på Strømme i Randesund. Men han skriver på sykehusets nettsider at det er behov for ytterligere konsekvensutredninger.

Modell to, som dreier seg om delt løsning mellom Arendal og Kristiansand, mener Olsen er problematisk i forhold til legeressurser og hjemler. Dette mener han må utredes nærmere. På samme vis mener han modell én, samling i Kristiansand, gir utfordringer i forhold til nevrologitilbudet og den faglige bredden ved sykehuset i Arendal.

Den betente saken skal nå sees videre på av sykehusets fagdirektør, før den legges fram for sykehusstyret på et senere tidspunkt.