MANDAL: Det var søndag ettermiddag at den 16 år gamle gutten ble filmet da han kjørte rundt badegjester i høy fart ved Budokka badeanlegg i Mandal.

Av vitner ble det fortalt at han nesten siktet på dem som badet. Politiet kom til stedet og ga gutten en kraftig irettesettelse.

– Feil å irettesette

Se videoen av hendelsen øverst i saken. Leser du fvn.no på mobil? Da kan du se videoen her.

Etter at videoen av hendelsen kom ut i flere medier valgte stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, å straffeforfølge gutten.

– Det var etter min mening en uriktig avgjørelse å irettesette når jeg fikk kunnskap hva som kom fram på videoen. Derfor valgte jeg å opprette en straffesak, forteller Gabrielsen til fvn.no.

Les saken her: — Siktet på dem som badet

Gutten har i dag sittet i avhør på Mandal politistasjon. Der erkjente han straffskyld og gikk med på å få båtførerbeviset midlertidig inndratt.

– Han har også i samråd med foreldrene dratt båten på land, så hans båtaktivitet er avsluttet for i år, forteller politistasjonssjefen.

Var etterspurt

I avhør har gutten gitt uttrykk for at han ble etterspurt av dem som badet til å lage bølger for dem.

– Det kan godt være riktig, men fra mitt ståsted er det dog svært farlig, sier Gabrielsen, og utdyper:

– En ørliten feildisposisjon av båten kunne fått fatale konsekvenser. At det på forhånd var avtalt gjør ikke hendelsen noe riktigere. Det er fortsatt langt utover det man kan akseptere.

Han har i dag oversendt straffesaken til påtalemyndighetene som skal avgjøre en reaksjon. Trolig kan 16-åringen vente seg en bot i tillegg til det allerede konfiskerte båtførerbeviset.

– Kommer dere til å ha økt fokus på båttrafikken etter dette?

– Nei det er ikke noe grunnlag til å gjøre noe mer der, vi har dessuten begrensede politiressurser i sommer. Det jeg håper er at dette kan virke preventivt og at det viser at politiet i aller høyeste grad vil reagere ved slike overtredelser.