Foto: Arkiv

KRISTIANSAND: En 25 år gammel mann fra Kristiansand ligger fortsatt på sykehus i Kristiansand etter at han og kameraten (25) ble utsatt for et brutalt voldsangrep mandag ettermiddag, bare noen skritt unna Markens gate.

Fem unge menn fra Kristiansand i alderen 17 til 22 år er nå siktet for legemsbeskadigelse etter paragraf 229. — Narkogjeld og trusler i den forbindelse skal i følge de siktede være det angivelige motivet for voldsutøvelsen, sier etterforskningsleder og sjef for personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Oddbjørn Lunde.

Videobevis

Klokken 14.50 mandag ble skrekkslagne tilskuere vitne til at to biler med de fem siktede i bråstanset utenfor Hi-Fi-klubben i Kristian IVs gate. Minst to personer skal deretter ha stormet ut av bilene og gått løs på de to 25-åringene med slag og spark. En av dem ble brakt til sykehus i nærmere bevisstløs tilstand.

Tre av de siktede, en 22-åring, en 18-åring og en gutt på 17, alle fra Kristiansand, ble senere på ettermiddagen pågrepet av politiet, og satt i avhør frem til i går kveld.

— De har i hovedtrekk erkjent alt som har skjedd, og har forklart seg om de faktiske forhold. Alle tre er nå løslatt, da vi har video av deler av hendelsen og vi således mener det ikke er fare for bevisforspillelse, sier Lunde.

Under avhørene i går gjennomgikk politiet gjennom materialet fra overvåkningskameraer med de to mennene på 18 og 22. Sistnevnte skal være hovedmannen i oppgjøret.

— Det er 22-åringen som har utøvd mest vold, sier Lunde.

— Det er stor forskjell i hva som er gjort, noen har deltatt svært aktivt i voldsutøvelsen, noen har kanskje ikke gjort noe, sier Lunde. To av de siktede har ikke meldt seg for politiet, men skal begge inneha en perifer rolle i saken.

Ikke forklart seg

Den skadede 25-åringen har foreløpig ikke vært i stand til å avgi fullstendig forklaring.

— Vi har forsøkt å få kontakt med ham, men han er fortsatt i en tilstand der det ikke er fornuftig å avhøre ham, sier Lunde.

25-åringen har ifølge sykehuset status som skadet, men stabil, og er flyttet fra intensivavdelingen til en sengepost.

— Den andre fornærmede 25-åringen har ikke ønsket å bidra til noen videre etterforskning, sier Lunde.