KRISTIANSAND: Visepolitimester Kjell Hegstad i Agder politidistrikt opplyser til fvn.no lørdag formiddag at politiet i Agder har fulgt situasjonen i Oslo og på Utøya tett.

— Vi har hatt et lite team på operasjonssentralen som har fulgt situasjonen nøye slik at vi skulle være ordentlig på alerten hvis Sørlandet skulle bli berørt, sier han til fvn.no.

Han sendte tidlig melding til politiet i Oslo om at Agder-politiet ville bistå hvis det var ønskelig. I dag er det sendt en kriminaltekniker fra Arendal til Oslo.

— Det er mulig det blir en til også, det vet vi ikke ennå. Det er jo en omfattende jobb som skal gjøres der, med flere åsteder, sier Hegstad, som ikke vet nøyaktig hva kriminalteknikerens oppgaver i Oslo skal bli.

Visepolitimesteren sier at det ikke er grunn til å frykte angrep mot Sørlandet.

— Ut ifra de opplysninger vi sitter inne med så langt, er det ikke noe som tyder på at det vil skje noen hendelse på Sørlandet. Innbyggerne kan således la livet gå sin vante gang, sier Hegstad.

- Betyr dette at politiet utelukker at gjerningspersonen handlet sammen med andre?

— Nei, men dette må politiet i Oslo svare på, svarer Hegstad.

Men politiet har omprioritert ressursene slik at det er mer politi i gatene på Sørlandet enn ellers.

— Vi har ikke satt inn flere folk, men vi har omprioritert slik at den operative tjenesten blir prioritert, sier Hegstad.

I tillegg er det gjort "noen håndgrep, blant annet knyttet til indre grensekontroll", som visepolitimesteren sier at han ikke kan gå i detaljer om.

- Vi har gjort noen grep ut ifra meldinger vi har fått blant annet fra politidirektoratet. Det gjelder flyplass og havn, sier han.

Politiet i Agder fortsetter å følge med på situasjonen i Oslo.

— Vi følger fortsatt med, hvis det mot formodning skulle skje noe mer.