VENNESLA: Rådmann Birger Tellefsen mener kommunen bør selge, og foreslår at pengene settes inn på et fond til fremtidig kulturhus og bibliotek.— Det er ikke kommunens oppgave å være huseier og utleier, sier Tellefsen, og minner om at kommunen i dag kun bruker en beskjeden del av bygget. Det kommunale bygget huser i dag både apotek, trygdekontor, sosialkontor og legesenter. Eiendommen er på nesten 2000 kvadratmeter og ligger midt i Vennesla sentrum.

Ifølge rådmannen i Vennesla, Birger Tellefsen, er det legen, og ikke kommunen som har tatt initiativ til den store eiendomshandelen. Fikk tilbud

— Vi har i utgangspunktet ikke hatt noe ønske om å selge helsehuset, men vi fikk et tilbud fra Rørvik som jeg anbefaler politikerne å si ja til, sier Tellefsen.Vennesla-rådmannen mener 12 millioner er en riktig pris for det 25 år gamle bygget.- Vi har innhentet noen litt sprikende takster på bygget. Jeg tror vi har kommet fram til en pris som er rimelig for begge parter, sier Tellefsen.Et regnestykke rådmannen har lagt ved papirene viser at kommunen får en netto meromkostning på rundt 100.000 kroner årlig når den blir leietaker i stedet for eier av bygget. Da er renteinntektene på de 12 millionene tatt med.Den foreslåtte avtalen forutsetter at kommunen fortsetter å leie arealer til sitt bruk, og da til markedsleie. Billigsalg?

Meglere Fædrelandsvennen har vært i kontakt med, sier det er vanskelig å si sikkert om dette dreier seg om et billigsalg.- Prisen ligger noe i underkant av antatt markedspris for denne type lokaler i Vennesla, men på den annen side er bygget over 25 år gammelt, sier en kilde i eiendomsbransjen.Egentlig skulle eiendomshandelen vært politisk behandlet i plan- og økonomiutvalget allerede i forrige uke.Saken ble utsatt fordi saken ved en feiltakelse var blitt stemplet unntatt offentlighet da den ble sendt ut til politikerne. Men 11. juni får politikerne anledning til å si ja eller nei til salg. Den endelige avgjørelsen faller etter alt å dømme i kommunestyret torsdag 20. juni.