KRISTIANSAND: — Det er absurd at de har fått grønt lys på den søknaden. Vår godkjenning har rett og slett blitt stjålet.Det sier Tore Danielsen. Han var pastor i menigheten Kristiansand Bibelsenter fra 1996 til 2003. Menigheten som fikk tillatelse til å starte opp skole i 1995.Det som nå er Levende Ord Kristiansand har sitt utspring i denne menigheten. Derfor har de kort og godt overtatt denne godkjenningen, de har fått den fornyet og er nå klare til å starte opp.Det reagerer Tore Danielsen på.- Det er en annen menighet som har kjempet for denne privatskolen. Så har Levende Ord bare tatt over den gamle godkjenningen, sier Danielsen.Han er selv utdannet lærer med hovedfag i engelsk.- En ting er om det er etisk rett. En annen sak er om det er lovlig, sier han.

Formelt sett har Kristiansand Bibelsenter eksistert helt fram til i år. Først i februar i år ga Torbjørn Tobias Abrahamsen beskjed til Fylkesmannen om at Kristiansand Bibelsenter var oppløst.- Her er det altså snakk om to forskjellige menigheter med to forskjellige organisasjonsnummer, sier Danielsen.Utdanningsdirektoratet er helt klare på at det er Kristiansand Bibelsenter sin gamle søknad som ligger til grunn for godkjenningen til Levende Ord.Hadde ikke Levende Ord Kristiansand kunne vise til godkjenningen fra 1995, hadde de vært nødt til å gå gjennom en lengre prosess der blant annet Kristiansand kommune ville hatt anledning til å uttale seg.- Da hadde de ikke fått noen oppstart denne høsten. Men vi har altså tatt hensyn til den gyldige godkjenningen som eksisterte fra før. Det var noe vi mente vi var nødt til å gjøre, sier Lars Gunnar Nag, avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet.- Men det var Kristiansand Bibelsenter som fikk denne godkjenningen.- De har byttet navn og det har de underrettet departementet om, sier Nag.Fædrelandsvennen har fortalt Nag om Tore Danielsens innvendinger og om at Kristiansand Bibelsenter aldri fikk anledning til å endre navn til Levende Ord. Det avgjorde Fylkesmannen i desember 2003.Men Nag vil ikke gi noen vurdering av om direktoratet har tatt beslutningen på feil grunnlag.- Den diskusjonen er vi ikke kjent med, sier han. Svaret

Tore Danielsen forteller at han fikk beskjed om at menigheten hadde fått klarsignal til å starte skole i 1996. Men det ble altså aldri noe av de planene.- Vi kom aldri særlig langt i prosessen. Det ville være uansvarlig å opprette en skole da uten å ha et solid fundament for det. Søknaden var litt mer med tanke på fremtida. Vi trodde det ville bli en sterk vekst i menigheten, men det skjedde ikke.Han liker slett ikke at Levende Ord har fått overtatt godkjennelsen. Spesielt ikke siden han var med i prosessen som førte fram til at Kristiansand Bibelsenter fikk godkjenningen.- Prinsipielt er jeg helt for friskoler, men denne skolen er jeg redd for at vil skape en negativ opinion mot friskoler. Det hadde vært et mye sunnere alternativ med en skole som Filadelfia, Frikirken, Salem og Betania samarbeidet om, slik det har blitt foreslått tidligere.-Levende Ord er et lukket og lite demokratisk system, sier han.