KRISTIANSAND: TV 2 Nettavisen har laget en søkbar database med de 250.000 rikeste i Norge. Og i den har de søkt etter de rikeste under 30 år. Det kan være feil i tallene, men de skal være rimelig pålitelige.

Og her viser det seg at Guri Ottersland Valøy (29), som kommer fra en velstående Sørlands-familie i Arendal. ligger på andreplass. Familien har tjent seg rike på grossistvirksomhet innen dagligvare, som de i 2001 solgte til Hakon-gruppen og Stein Erik Hagen. Nå er Ottersland-gruppen store innen næringseiendom.

I fjor hadde hun en inntekt på nesten 40 millioner kroner, og en formue på vel 11 millioner kroner. Og hun bidrog med hele 11 millioner kroner til statskassen i form av skatt.

Søstrene Vibeke og Fredrikke Asbjørnsen er døtre av tobakks-Asbjørnsen, som nå har bestemt seg for å legge ned tobakksfabrikken i Kristiansand fra 28. februar.

I fjor tjente altså 22 år gamle Fredrikke nesten 10 millioner kroner, i følge TV 2 Nettavisen. Hun hadde en formue på 14, 3 millioner kroner og betalte nesten tre millioner kroner i skatt.

Storesøster Vibeke (26) cashet inn 10, 2 millioner kroner, men har en formue på "bare" 13, 6 millioner kroner.

Også datteren til Hydralift-gründer Bjarne Skeie, Stina Skeie (28) fra Kristiansand, tjente til salt i grøten i fjor. 7, 3 millioner kroner i inntekt og 3, 2 millioner i formue.

Ung og rik-listen for hele Norge toppes av barnebarnet til entreprenørkongen Olav Selvaag. Gunnar Frederik Selvaag (29) hadde en nettoinntekt på svimlende 347 millioner kroner, og kommer på 4. plass på inntektstoppen — uansett alder.

PS! Fredrikke Asbjørnsen ønsket ikke å kommentere sin egen formue til Fædrelandsvennen.

I