En mann som ifølge politiet er av vietnamesisk opprinnelse, ble pågrepet kort tid etter knivstikkingen.

– Han er siktet for forsettlig drap, sier politiavdelingssjef Tom Søreide i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Knivstikkingen skal ha skjedd i en leilighet i en bygning med forretninger, kontorer og leiligheter i Bankveien i Asker sentrum ved 10-tiden. De to knivstukne personene lå på en parkeringsplass i nærheten da politiet kom til stedet.

Kritisk skadd

Det ble gjort forsøk på gjenopplivning av personen som var mest alvorlig skadd, men han ble erklært død på Sykehuset Asker og Bærum kort tid etter ankomst. Ifølge sykehusets informasjonssjef, Jo Heldaas, døde mannen, som er i 30-årene, av et knivstikk i hjertet.

Den andre mannen, som er i 20-årene, var kritisk skadd etter å ha blitt påført tre knivstikk. Han hadde stort blodtap og ble lagt rett på operasjonsbordet.

– Mannen er nå operert, og tilstanden hans er stabil og ikke lenger kritisk. Han ligger på intensivavdelingen til observasjon, sier Heldaas til NTB.

Uklar identitet

Ifølge politiavdelingssjef Tom Søreide er den skadde mannen trolig også av vietnamesisk opprinnelse.

– Men foreløpig har vi ikke klarlagt identiteten til mannen som ble drept, sier han.

Politiet har sperret av en del av parkeringsplassen der de skadde mennene ble funnet, og innenfor det avsperrede området er det lagt en presenning over noen gjenstander. Inngangen til bygningen der knivstikkingen skal ha skjedd, er også sperret av.