KRISTIANSAND: — Ja, bygget til kemnerkontoret gjennomgår en total renovering for tiden. Bygget var gammelt og nedslitt, og trengte absolutt en oppfriskning, forteller Svein Toftenes, vedlikeholdssjef i Kristiansand Eiendom som eier bygget.

De som har vandret eller kjørt forbi bygget som ligger på hjørnet av Tollbodgaten og Festningsgaten vil utvilsomt ha lagt merke til arbeidet som foregår. Deler av veien er sperret av, og ei stor kran er satt opp på fortauet. Selve bygget skal ikke rives, men det er bare «skallet» som får stå. Alt annet fjernes.

  • Betongkonstruksjonene, altså tak og vegger, står igjen. Ellers er hele bygget ribbet fullstendig. Alt annet skal vekk og erstattes. I tillegg bygger vi på huset én etasje, slik at det i oktober 2006 vil være fire etasjer, sier Toftenes.

— En prosjektkostnad på 40 millioner kroner betyr vel at det er mye som må fikses på bygget?

— Ja, i tillegg til at vi har behov for mer plass, så blir alt det tekniske anlegget nytt, forklarer han.

— Det vil komme et ventilasjonsanlegg, det var ikke noe anlegg før så arbeidsforholdene var ikke tilfredsstillende, det vil komme ny belysning, og vi setter inn heis i bygget. Det var det heller ikke før.

— I det hele tatt vil bygget fremstå som et moderne og flott kontorbygg, mener Toftenes. Bygget Kemnerkontoret holder til i er bygget tidlig på 1950-tallet, og har alltid vært i Kristiansand kommunes besittelse.