KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen skrev tirsdag at Vest-Agder må importere rundt 800 arbeidere årlig fordi så mange kvinner velger husmortilværelsen fremfor yrkeslivet. Prosjektet «Fleksibel yrkesopplæring for voksne» var opprinnelig for enslige forsørgere fra 19 år og oppover, da det var der behovet var størst. Opplegget er nå blitt utvidet, og omfatter aller personer som måtte ha behov for en slik ordning, sier leder for prosjektgruppen, Kjellbjørg Auestad. — Jeg tror definitivt flere ville benyttet seg av dette tilbudet om de hadde fått muligheten. Derfor har vi jobbet mye med å utvikle et enda bedre tilbud, sier Viggo Hannås, assisterende fylkesarbeidsgiver i Aetat. Hannås synes det er viktig å presisere at prosjektet er et samarbeid, og ikke et produkt av Aetat alene.

— Alle etater har her gått sammen for å gjøre tilbudet best mulig, og fra et arbeidsmarkedsfaglig synspunkt viser det seg at denne typen prosjekter virkelig gir resultater, sier han, og opplyser om at alle eksamener gjennomføres uten spesielle tilretteleggelser.

— Mange voksne trenger et slikt fleksibelt opplegg, og vi har hatt mange som er kommet ut i arbeidslivet. På denne måten er «Fleksibel yrkesopplæring for voksne» veldig samfunnsnyttig, og kan forhindre at flere blir sittende som passive trygdemottakere, sier Hannås.