MANDAL: Hendelsen skjedde onsdag ettermiddag, ved 12-13-tiden, da politiets båtpatrulje var ute på observasjon i forbindelse med innbrudd og tyverier i og av båter i Mandal den siste tiden.

— Patruljen var ved båthavna på Vestnes, ved inngangen til Skogsfjorden, da de oppdaget to «kjenninger» som oppførte seg mistenkelig i en båt. Da 31-åringen begynte å svelge unna det som etter all sannsynlighet var narkotika, for så å hoppe på vann og deretter falle i koma, krevdes rask reaksjon fra politiet, sier Tronstad.

Det er usikkert hvor 31-åringen fikk i seg, og han ble fraktet til sykehus med politivakthold. I båten, som er eid av den andre personen, en 49 år gammel mann, tok politiet beslag i amfetamin og cannabis.

— Vi vet ikke hvor mye det er snakk om ennå. Det ble også funnet en del gods i båten som vi har mistanke om kan være tyvegods. 49-åringen ble etterpå fraktet til Mandal politistasjon og satt i arrest. Det var helt tilfeldig at patruljen kom over de to, men på grunn av den mistenkelige oppførselen påkalte de politiets interesse. Sånn sett var de på feil sted til feil tid ettersom politiet var ute i et helt annet ærend, sier Tronstad.

hanne.christine.boro@fedrelandsvennen.no