KRISTIANSAND: Snakk om medie-jippo — eller snarere en «hippo-jippo» - da agurksesongen ble offisielt åpnet i Kristiansand Dyrepark onsdag. Tore André Flo klarte aldri helt å skjule at dette var et stunt langt på siden av jobben som fotballspiller. Å være gudfar for en dvergflodhest var neppe måten han hadde planlagt å markere ettårsdagen for den historiske 2-1-seieren mot Brasil i VM sist sankthans. Men Flo holdt ut og svarte høflig på alle spørsmålene. Han maktet til og med å si at det var en ære å bli spurt om å døpe dvergflodhesten!- Jeg har aldri før sett en dvergflodhest. Men hun var søt og snill, sa Tore André Flo etter å ha skvettet litt vann på lille Flo.Hvorfor Flo?

Hvorfor skulle Flo døpe dvergflodhesten og hvorfor skulle dvergflodhesten hete Flo? Svaret finnes først og fremst i antallet journalister og TV-kameraer som var til stede. Vi vrimlet - for å møte en fotballspiller utenom sesongen, og en 60-kilos, snøftende flodhest. Dyreparken fikk maksimal mediedekning, rett før turistene rykker inn for alvor.Det offisielle svaret på spørsmålene er Arnhild Tilseth. 75-åringen fra Sunnmøre vant en navnekonkurranse som Dyreparken utlyste for å finne et egnet navn på den lille dvergflodhesten. Blant 300 forslag falt Dyreparken for «Frøken Flo». Valget av et kjendisnavn var knapt nok overraskende i en dyrepark som allerede har sjiraffen «Matta» (etter Svein Mathisen) og en eksportert kamel ved navn Davy Wathne.- Jeg er helt fotballgal. Og Tore André Flo er mitt aller største idol, erklærte 75-åringen for å forklare navnevalget. Truet av utryddelse

Dyreparkdirektør Edvard Moseid stod for den mer seriøse delen av navneseremonien. Han fortalte om et dyreslag som er sterkt truet av utryddelse i det vestlige Afrika. Og om flere kalver som har dødd på uforklarlig vis i løpet av de første månedene - også i Kristiansand. Dvergflodhestene Henry Hippo og BeBe har fått seks kalver de siste 20 årene. Bare to av dem har levd opp. - Denne gangen valgte vi å gjemme bort kalven for publikum og media det første halve året. Ingen visste at dvergflodhestene hadde fått avkom. Og først nå tør vi slippe henne ut. Det er derfor dåpen kommer først ti måneder etter fødselen, forklarte Moseid.Hvor lenge Frøken Flo får bli i Norge, er usikkert. Hun kan snart bli overført til en annen dyrepark, som en del av et internasjonalt dyrevernprogram.