KRISTIANSAND: — Tingretten kan ikke ta sjansen på at tiltalte skal slippes ut igjen på gaten etter endt soning. Han er etter hva som har kommet fram i retten, et håpløst tilfelle. Han er i den lille gruppen av farlige forbrytere hvor gjentakelsesfaren er svært stor. Rettspsykiateren sa at gjentakelsesfaren først er over ved hans død. Det er sterke ord, men forbedringspotensialet er dårlig. Derfor må vi samfunnet sikres mot ham, sa aktor i sin prosedyre i dag.

Forvaring vil si at den dømte vil ble grundig undersøkt av fagpersoner under soning. Hvis de vurderer at det ikke er noen bedring, kan forvaringen forlenges av retten. Hvis en mann dømmes til ubetinget fengsel, er han en fri mann etter endt soning uansett. Slik er det ikke for de som idømmes forvaring.

Aktor brukte liten tid på skyldsspørsmålet. Han mener det er helt innlysende at 37-åringen drepte sin 49 år gamle kjæreste i den knøttlille stuen.

— Det var ikke noe pent syn vi var vitne til. Hun må ha hatt noen forferdelige minutter før hun avgikk ved døden, sa aktor Jostein Johannessen.

Bistandsadvokat la ned påstand om erstatning og oppreisning på nærmere 900.000 kroner til de fire barna etter den avdøde kvinnen.

Forsvarer Anne Marstrander prosederer på skyldsspørsmålet mandag ettermiddag.