ARENDAL: Den 16 år gamle eleven ved Stuenes ungdomsskole på Saltrød i Arendal er lettere skadd etter at han ble angrepet med øks på skolen rett etter klokka 12 onsdag.

Politiet fikk melding om at en hel gjeng med ungdommer oppsøkte skolen for å ta eleven. Gjengen skulle ha opptrådt truende både mot eleven og mot rektor ved skolen. De hadde med seg både øks og balltre, i følge meldingen politiet fikk..

Det viste seg at det ikke var noen gjeng som hadde møtt opp på skolen, men en person som skulle "ta" en elev ved skolen. Eleven han var ute etter hadde nemlig en verbal uoverensstemmelse på gang med et av hans familiemedlemmer, skriver Aftenposten.no.

17-åringen begynte å krangle og slåss med eleven hanskulle "ta" da en 16 år gammel elev gikk i mellom dem. Da skal ifølge politiet 17-åringen ha dratt frem en 30 centimeter lang øks han hadde holdt skjult i klærne.

Elevene som hadde stimlet seg rundt de tre guttene, ble skremt da de så øksa og kom seg unna.

Den 16-årige gutten som hadde gått i mellom, snublet da og ble liggende slik at 17-åringen skal ha hogd mot ham et par ganger slik at han fikk kuttskader i benet og hånden.

— Han fikk kun lettere skader, sier stasjonssjef Øystein O. Krogstad ved Arendal politistasjon, til Aftenposten.no.

Politiet opplyser at episoden skjedde i et friminutt