ARENDAL: Saken har vært etterforsket i all stillhet. I slutten av januar kommer saken mot næringslivstoppen opp for Aust-Agder tingrett.

54-åringen, som de siste årene har drevet flere forretninger i distriktet, ble tiltalt for forholdene i juni i år. Men etterforskningen av de to overgrepene pågår etter det Agderposten erfarer fortsatt. Blant annet skal et vitne så sent som forrige uke ha blitt kalt inn til avhør av politiet i Grimstad.

Flyttet

-Det var fornærmedes bistandsadvokat som ba om avhør av dette vitnet. Vitnet har flyttet til Grimstad siden overgrepene, som har skjedd et annet sted i fylket. Saken er derfor oversendt Grimstad, forklarer politijurist Leif Aleksandersen.

Utover det har ikke politijuristen noen kommentarer å gi i saken. Rettsmøtet er berammet til 27. januar.

-Saken dreier seg om utuktig omgang med en person under 16 år. Mer ønsker ikke påtalemyndigheten å si om denne saken før rettsmøtet, sier Aleksandersen.

Etter det Agderposten erfarer var jenta 14 år og noen måneder da de to overgrepene skjedde. 54-åringen skal ifølge tiltalen først ha befølt og deretter forgrepet seg på jenta.