Bergen (NTB): Politiet evakuerer beboere fra hus i nærheten.

– Det var sju personer inne i bygget da raset gikk. Tre av dem kom seg ut på egen hånd, mens tre ble hentet ut av redningsmannskaper, sier politiets skadestedsleder Stig Slaaten til NTB.

Nå er altså den sjuende funnet omkommet.

Mannskaper jobber på stedet med gravemaskin, varmesøkende kameraer og hunder. Redningsmannskaper fra Sivilforsvaret er på plass, og politiet har evakuert folk i nærheten. Ingen av dem som ble reddet ut av huset skal være påført alvorlige skader, ifølge Helse Bergen.

Huset er totalt knust og har rast sammen. Det ligger i en haug i bunnen av en 40-50 meter høy og svært bratt skråning. Det er voldsom vannføring ned skråningen og forbi huset.

Vurderer evakuering

Alle mennene som befant seg i huset skal ha vært bygningsarbeidere som jobbet der da raset gikk. Huset under oppføring ble rammet da raset av grus og stein fra en oversvømmet elv lenger oppe i fjellsiden traff bygningen.

En geolog var ved 11-tiden i ferd med å vurdere rasfaren i området. På bakgrunn av en analyse vil politi og brannvesen vurdere om flere skal evakueres i området.

– Det er snakk om en smal dal med spredte eneboliger, men vi kan foreløpig ikke angi hvor stort det rasfarlige området er, sier Hillestad. Han har heller ingen anslag over hvor mange som er blitt evakuert. Det er ikke meldt om skadde utover bygningsarbeiderne.

Bruker buss

Ifølge bt.no skal flere ambulanser ha hatt vansker med å komme seg fram til skadestedet på grunn av oversvømmelser. En buss er rekvirert for å forsere oversvømte strekninger.

Også en av brannvesenets biler ble tatt i bruk for å flytte beboere vekk fra området, ettersom det var umulig å ta seg vekk med vanlige personbiler.

Hetlebakk ligger i retning Arna, ovenfor Blindheim.

Skole evakuert

Også andre steder i Åsane skapte det voldsomme regnet dramatikk mandag formiddag. På Kyrkjeprinsen skole måtte 500 elever evakueres da overvannet fra nedbøren truet med å trenge inn i en trafokiosk.

I samråd med Bergen brannvesen ble det bestemt å permittere en del elever, mens de øvrige ble evakuert til Åsane videregående skole. (©NTB)

peter.talos@ntb.no