KRISTIANSAND: — Vi forsøker å få inn en ordning med at ingen skal betale for mer enn 50 turer i måneden, og ikke 60 som lagt opp til inntil nå, sier varaordfører Bjarne Ugland.

Det er press fra næringslivet som har gjort politikerne bekymret. Men det viser seg at man ikke kan hjelpe næringslivet alene. Skal man innføre økte rabatter, må de gjelde alle bilister.

Fra 2007 er det snakk om å kreve 20 kroner pr. passering i bommene. Maks rabatt blir femti prosent. Det vil si at hver tur vil koste 10 kroner.

Hvis politikerne i Kristiansand får Vegdirektoratet med på å innføre tak på 50 passeringer i stedet for 60, vil bilister som kjører mye, kunne spare en hundrelapp i måneden.

Det var KrF, Ap og Høyre som i formannskapet støttet økte rabatter. SV og Venstre gikk imot, mens Frp og Demokratene gikk imot fordi de er prinsipielt mot bompenger.

Bystyret har også bedt om at drosjenæringen skal gis fritak for bompenger på lik linje med kollektivtransport. Formannskapet tar nå til etterretning at dette ifølge nasjonalt regelverk ikke er mulig.