KRISTIANSAND: — Det er klart det er uvant for folk. Men vi kan ikke bare ha tut og kjør. Jeg er pokka nødt til å prioritere, og da må folk ha tålmodighet med en del hverdagskriminalitet, sier politimester Bjørn Hareide til Fædrelandsvennen.

Han har de siste dagene fått mye kritikk fra ordførere i landsdelen fordi han neste år kjører med 19 ubesatte stillinger. Men Hareide mener dette er nødvendig for å få nok penger til sommervikarer og sikkerhetsutstyr til politiet.

Hareide understreker at de ubesatte stillingene ikke skal gå utover bekjempelse av gatevold. Han vil også skjerme tiltak for å hindre at unge havner i kriminelle miljøer samt alvorlige straffesaker.

— Men da blir det mindre til bruk på hverdagskriminaliteten. Jeg vil ikke gå ut og fortelle hvilke rettsfelt som blir nedprioritert, men en plass må denne situasjonen få konsekvenser, sier politimesteren.

Verken justisminister Knut Storberget (Ap) eller politidirektør Ingelin Killengreen ønsket i går å kommentere budsjettsituasjonen for agderpolitiet.