froland: Mannen satt i bilen sin utenfor Blakstadheia Storkiosk da to ukjente menn truet ham med pistol. Arendalsmannen ble tvunget til å gi fra seg bilen og pengeboken. Etter å ha truet til seg bilen, stakk mennene av. Politiet ble varslet om den dramatiske episoden klokken 15.00 i går ettermiddag.

— Mannen ble truet med et skytevåpen, enten en pistol eller en revolver, forteller Toralf Jørgensen, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Det ble imidlertid ikke avfyrt skudd under ranet. Den fornærmede fikk ingen fysiske skader, og ble avhørt av politiet i går kveld.

Etter det Fædrelandsvennen har grunn til å tro skal de to gjerningsmennene ha forsøkt å presse penger ut av fornærmede og en kamerat i flere timer før ranet fant sted. En anonym kilde sier at de to ranerne kjørte rundt med fornærmede, i hans bil, en rød BMW, før gjerningsmennene stakk av med bilen. Eieren av bilen skal ha blitt tvunget til å samle inn penger av venner og bekjente. De to ranerne skal ifølge en kilde tilhøre narkotikamiljøet i Arendal.

Politiet vil verken bekrefte eller avkrefte historien om at gjerningsmennene var i kontakt med bileieren før de stakk av med bilen. Men politiet opplyser at de har flere spor å gå etter i jakten på de to gjerningsmennene.

— Vi har brukbare spor angående identiteten til mennene, men ingen er pågrepet ennå. Vi tror imidlertid det bare er et tidsspørsmål før vi får tak i dem, sier Jørgensen. Han betegner gjerningsmennene som farlige, og ser svært alvorlig på saken.

— Det jobbes nå intenst med å finne mennene. Dette er et ran politiet ser meget alvorlig på, sier operasjonslederen i Agder politidistrikt.

Da Fædrelandsvennen gikk i trykken i går kveld, var gjerningsmennene ikke pågrepet. Heller ikke den fornærmedes røde BMW var funnet.