KRISTIANSAND: – Vi anser saken som avsluttet, sier politioverbetjent Geir Hansen som leder allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

I forrige uke ble en 26-åring pågrepet av politiet i saken og siktet for ranet. Han ble varetektsfengslet mandag.

Ytterligere to personer – nok en 26-åring og en 20-åring fra Kristiansand ble pågrepet i byen mandag. Sistemann, en 27-åring, ble tatt i Oslo tirsdag.

– Alle har tilstått ranet, sier Hansen.

De tre siste pågrepne ble fremstilt med begjæring og varetektsfengsling i går. Alle tre erkjente straffskyld for ranet og samtykket i fire ukers varetektsfensling i fengslingsmøtet i går.

Tre av de siktede er av utenlandsk opprinnelse.

To av dem skal ha vært inne i huset og ranet og bundet det eldre ekteparet, men de to andre holdt vakt utenfor. Ranet var planlagt og ble gjennomført i fellesskap.

Politiadvokat Folke Åmlid regner med at den ferdig etterforskede saken mot de fire kan komme opp i løpet av en åtte ukers periode.

En 19-åring som også var siktet for ranet, vil få denne siktelsen frafalt. Han ble tatt omkring en uke etter ranet. Da var han i besittelse av et plombert våpen som var stjålet fra boligen til ekteparet. 19-åringen skal i følge politiet ikke ha vært med på selve ranet, men har mottatt våpenet i etterkant. Han vil bli siktet for heleri av dette. 19-åringen er løslatt.