KRISTIANSAND: Nå sitter en gruppe fylkespolitikere i møte for å løse den betente striden om hvor en ny Tangen videregående skole skal ligge; på Tangen eller Gimle.

Men det er laget en pressemelding Fædrelandsvennens nettavis har sett, som konstaterer at fylkeskommunen har inngått avtale om å kjøpe deler av eiendommen til firmaet T. O. Slettebø på Tangen. Denne eiendommen ligger like ved siden av Sørlandets sylinderservice.

Og nettopp sylinderservice var et av de viktigste argumentene for å ikke legge skolen på Tangen. Da måtte fylkeskommunen ha tvangskjøpt eiendommen fra sylinderservice. Men nå er det altså inngått en avtale som, i følge pressemeldingen, begge parter er tilfreds med, og som vil bli sluttført innen utgangen av september måned.

Dermed ligger trolig alt til rette for at det blir ny videregående skole på Tangen likevel.

Det har lenge vært voldsom strid om hvor den nye Tangen videregående skole skal plasseres. En rekke alternativer er lansert, hvor Tangen i Kristiansand og Gimle har vært de to heteste.

Men begge har forårsaket så mye strid, at fylkespolitikerne nylig vedtok å nedsette en gruppe som skal komme med en anbefaling på hvor skolen bør plasseres.

Denne gruppens sammensetning skal representere den politiske makten i fylkestinget, slik at om gruppen kommer med en enhetlig anbefaling, ligger det i kortene at dette alternativet vil bli valgt.

Det er ventet en endelig avgjørelse i løpet av ettermiddagen.